avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... sa nu va puneti martori
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

sa nu va puneti martori

daca am fost oprit de politie ca martor, ptr incalcarea regulilor de circulatie, cine imi plateste ziua si benzina sa ma deplasez la tribunalul din localitatea pe raza careia s-a intamplat evenimentul? este o mare prostie sa te opresca politia, sa te puna martor la o costatare si apoi sa te cheme pe la tribunal fara sa tina cont daca poti sa te invoiesti de la serviciu, daca ai bani sa ajungi pana in judetul respectiv etcX-(
Aici mai ţine şi de tine meştere... Dacă erai tare pe poziţie şi-i spuneai miliţistului că n-ai văzut nimic scăpai de tot balamucul ăsta. Aşa... bine ţi-a făcut. mai ales dacă într-adevăr n-ai văzut nimic şi ai semnat un proces-verbal aşa ca primarul...=D>
Nu e chiar asa de grav, potrivit art. 200 din Codul de procedura civila, martorul poate cere sa i se plateasca cheltuielile de drum si sa fie despagubit potrivt cu indelectnicirea sa si cu distanta de la domiciliu si timpul pierdut. Ca atare, la termenul la care sunteti citat, puteti depune o cerere scrisa in acest sens, facind si dovezi ( costul transportului, ziua de lucru, etc)
de ce nu intrebi mai intai cum s-a intamplat? eram in coloana la intrare in bucuresti si nu se inainta cu mai mult de 4-5 km pe ora. a oprit un tip care depasea coloana + linie continua, l-a oprit in paralel cu mine, coloana nu se misca.
Fa-le bucata si zi-le ca nu ai vzut nimic si ai semnat pt ca asa ti s-a spus sa faci.=D> Consilierul de la politie o sa crape de nervi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! revenind acum la treburi serioase, d-na avocat are dreptate. daca te streseaza mult ii poti face si de bani. dar sa ai acte......Ce sa-i faci, distractia costa
poti sa mai dai detalii?
iriyna a scris:

Fa-le bucata si zi-le ca nu ai vzut nimic si ai semnat pt ca asa ti s-a spus sa faci.=D> Consilierul de la politie o sa crape de nervi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! revenind acum la treburi serioase, d-na avocat are dreptate. daca te streseaza mult ii poti face si de bani. dar sa ai acte......Ce sa-i faci, distractia costa
poti sa mai dai detalii?

Nu uitaţi că la tribunal te pune să juri cu mâna pe Biblie... ªi mărturia mincinoasă e infracţiune. Mai bine era să nu semneze nimic acolo pe loc. Chiar dacă a fost paralel cu el... Nu semna şi gata. ªi de bani pe cine face? Pe cel care pierde. ªi dacă nu-i plăteşte va trebui să-l dea în judecată. Peste câţi ani va reuşi? Adică omul e revoltat că trebuie să se descurce de o zi liberă şi de bani pentru o zi cât trebuie să fie prezent la tribunal şi îi vine uşor după aceea să umble de nu ştiu câte ori mai mult pentru despăgubiri?
Ultima modificare: Luni, 16 Februarie 2009
eugen68octavian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel cu numar ascuns cumy cumy Primesc de 2-3 / saptamana de 3 luni apeluri cu numar ascuns de la cineva. Cand raspund acea persoana nu spune nimic. Banuiesc ca este un cunoscut. Stiu ca se ... (vezi toată discuția)
Consum droguri de mare risc black_angel black_angel Buna, am si eu o intrebare: Daca am fost citat intr-un caz de trafic de droguri de mare risc ca si martor...insa din declaratia mea reiese ca am consumat de la ... (vezi toată discuția)
Cine incepe sau cine da mai tare 2 Mirciulica Mirciulica Buna ziua, O problema asemanatoare am si eu Incercam sa parchez in fata la Bricostore si am vazut ca masina din spate imi facea insistent cu farurile. Am ... (vezi toată discuția)