avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum dobandesc cetatenia romana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum dobandesc cetatenia romana

sunt din Ucraina, Am venit in Romania la scoala, acum 8 ani. Pe atunci aveam 13 ani. Deci, nu am buletin de identitate, etc. Nu am decat certificat de nastere.
Cum as putea sa dobandesc cetatenia romana fara sa mai fiu nevoita sa plec din tara?
Cel mai recent răspuns: lucianiculae , utilizator 10:07, 9 Martie 2005
C. Prin acordare la cerere

Art. 8. - Cetăţenia română se poate acorda, la cerere, persoanei fără cetăţenie sau cetăţeanului străin, dacă îndeplineşte următoarele condiţii:
a) s-a născut şi domiciliază, la data cererii, pe teritoriul României sau, deşi nu s-a născut pe acest teritoriu, locuieşte în mod legal, continuu şi statornic pe teritoriul statului român de cel puţin 7 ani sau, în cazul în care este căsătorit cu un cetăţean român, de cel puţin 5 ani;
b) dovedeşte prin comportarea şi atitudinea sa loialitate faţă de statul şi de poporul român;
c) a împlinit vârsta de 18 ani;
d) are asigurate mijloacele legale de existenţă;
e) este cunoscut cu o bună comportare şi nu a fost condamnat în ţară sau în străinătate pentru o infracţiune care îl face nedemn de a fi cetăţean român;
f) cunoaşte limba română şi posedă noţiuni elementare de cultură şi civilizaţie românească, în măsură suficientă pentru a se integra în viaţa socială;
g) cunoaşte prevederile Constituţiei României.
Termenele prevăzute la alin. 1 lit. a) pot fi reduse până la jumătate în cazul în care solicitantul este o personalitate recunoscută pe plan internaţional.
Modificat de Ordonanta de urgenta nr. 43 din 29/05/2003 Articolul 1 la 09/06/2003
Completat de Ordonanta de urgenta nr. 43 din 29/05/2003 Articolul 1 la 09/06/2003
pentru textul integral al legii, da-mi o adresa de e-mail la lucianiculae@rdslink.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie nonapap nonapap Buna! Sunt cetatean al Republicii Moldova, casatorita de aproape 2 ani cu un cetatean roman. Am detinut pentru 1 an permis de sedere in Romania. La moment este ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pt dobandirea cetateniei prin casatorie vidrean61 vidrean61 anul asta avem 5 ani de la casatorie,sotia din Ucraina,de origine romana,vorbitoare de limba romana,actualmente rezidenti in italia,dar si rezinenta in Romania ... (vezi toată discuția)
Intrebare cetatenie in cazul divortului camibog camibog Spuneti-mi va rog care sunt efectele desfacerii casatoriei asupra cetateniei sotilor? (vezi toată discuția)