avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Impozit strangere de fonduri
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Impozit strangere de fonduri

-daca o scoala pentru copii cu deficiente face o campani de de strangere de fonduri prin vanzare de martisoare, trebuie sa plateasca impozit? in ce fel? dar daca e vorba de un ONG, care intra in parteneriat cu scoala, acesta ce obligatii fiscale are?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:06, 18 Februarie 2013
Scoala poate strange bani doar prin parteneriatul cu un ong. Pentru acel ong aceasta activitate de confectionare si valorificare poate aduce venituri de natura economica care vor fi impozitate cu impozitul pe profit de 16% daca trec de 15000 euro anual, echivalent lei.
Cu acei bani optinuti poate achizitiona produse si servicii donate apoi direct elevilor.
Ong-ul poate fi creat ca asociatie a parintilor, sau poate chiar si ca o asociatie a unor profesori din respectiva scoala.
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2013
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elevii pot strange donatii in scoala? Mariana2010 Mariana2010 Buna ziua, sunt profesor...avem activitati de voluntariat la un adapost de caini comunitari...ma intereseaza daca putem strange donatii in scoala pentru a ... (vezi toată discuția)
Nelamurire legata de o sponsorizare Daniel_Bondoroi Daniel_Bondoroi Buna ziua, Am o nelamurire legata de o sponsorizare si va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Firma mea, persoana juridica, furnizeaza un produs si serviciu X ... (vezi toată discuția)
Program after school nicoletasilvesan nicoletasilvesan Buna ziua, Sunt profesor si as dori sa stiu daca pot organiza in scoala cursuri de after school si sa pot fi platita cu bani obtinuti din sponsorizari. ... (vezi toată discuția)