mentionez ca stau la etajul 4, nu am tevi de caldura prin ap.(cu ct.) si nu avem caldura in uscatorie si casa scarii. in 2004 cand s-a incheiat contractul intre asociatie si ista noi cu ct nu am semnat acel contract fiind peste 60 % (cu ct) As vrea sa stiu in baza la ce ne factureaza si daca am putea rezilia acest contract in instanta .Va multumesc. (taxa caldura subsol-60 ron +6 ron taxa de calcul)
Aspectul ca dvs ati inteles sa renuntati la sistemul centralizat de incalzire,nu constituie temei legal pentru a fi exonerat de la obligatia parti c/v parti comune
la intocmirea acelui contract trebuia sa se faca adunare generala cu asoc., sa se intocmeasca un tabel nominal cu toti loc. blocului si sa semneze cei care sunt de acord.Ca sa se poata intocmi acel contract trebuiau sa fie de acord 50+1 din locatari.La noi au semnat un sfert din ei si de accea intreb se poate contesta in instanta acest contract?
Puteti obtine reziierea contractului in instanta insa sunt cai mai simple.
Daca majoritatea proprietarilor doresc rezilierea acestui contract pur si simplu ii comunicati acest lucru conducerii asociatiei (chiar si in baza unui table de semnaturi). Asociatia este obligata sa tina cont de parerea majoritatii.
Dar atentie! chiar si fara contract, nu veti fi scutit de plata caldurii la comun.
Prin renuntarea la contract, deci la sistemul de calcul cu repartitoare vor disparea doar acele taxe de citire.
Asociatiei dvs i se furnizeaza caldura si aceasta trebuie platita. Costul pentru caldura utilizata la incalzirea spatiilor comune se repartizeaza la toti proprietarii dupa cota parte indiviza.