avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Legea 2/2013 - recurs ICCJ
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Legea 2/2013 - recurs ICCJ

Am pe rol la ICCJ un recurs pe conflict de munca cu termen in martie 2013. Conform Capitolul III - Dispozitii tranzitorii si finale din Legea 2/2013Legea 2/2013 ....


Capitolul III - Dispozitii tranzitorii si finale


Art. XXIII

(2) Recursurile aflate pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia de contencios administrativ si fiscal la data intrarii in vigoare a prezentei legi si care, potrivit prezentei legi, sunt de competenta curtilor de apel se trimit la curtile de apel.
.....
(4) In cazurile prevazute la alin. (1)-(3), dosarele se trimit, pe cale administrativa, la instantele devenite competente sa le judece.

Acum, am urmatoarea dilema. Ce inseamna "cale administrativa" ? Cand se hotarasc cei de la registratura probabil. ...asta poate insemna 1 saptamana ...o luna.... 6 luni ...
Pot face o cerere sa fie trimis cu prioritate la CA Bucuresti avand in vedere faptul ca dupa ce ca am stat o groaza de timp sa se judece cand s-a apropiat termenul sunt nevoit sa o iau de la capat ?

Ce ma sfatuiti sa fac ?
Precizez ca primisem citatie, depusesem intampinare ...etc
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2013
adrianef, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:07, 22 Februarie 2013
Buna ziua,
Puteti face o cerere de trimitere cu urgenta a dosarului la Curtea de Apel Bucuresti.
In mod normal ar trebui sa se trimita dosarul de la ICCJ cu urgenta.
Verificati periodic zilele acestea dosarul la ICCJ si daca nu se iau masuri de catre cei de la Registratura si Arhiva depuneti cerere.
adrianef a scris:
Acum, am urmatoarea dilema. Ce inseamna "cale administrativa" ? Cand se hotarasc cei de la registratura probabil. ...

În niciun caz "când se hotărăsc cei de la registratură". Decizia de trimiterea a dosarului instanţei competente nu poate fi luată decât de judecător, nu de personalul auxiliar de justiţie.

Înalta Curte de Casţie şi Justiţie preschimbă din oficiu termenele în dosarele pe care nu mai este competentă să le soluţioneze şi le înaintează instanţelor devenite competente:
[ link extern ]

Nu ştiu în ce măsură va reuşi ÎCCJ să trimită instanţelor competente dosarele cu prime termene în anii 2014 şi 2015 astfel încât să ajungă şi la dosarele cu termene apropiate, aşa cum este dosarul dvs. În cazul litigiilor care au avut termene zilelele acestea, ÎCCJ a decis chiar la termen scoaterea dosarelor de pe rol şi trimiterea lor instanţelor competente şi la fel procedează şi Curţile de Apel. Urmăriţi site-ul ÎCCJ ca să vedeţi ce se întâmplă cu dosarul dvs.
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen intermediar recurs clr2607 clr2607 Buna ziua.Am castigat un proces la CAB in 2012,la care s-a declarat recurs de catre cealalta parte.S-a stabilit ca termen pt recurs la ICCJ data de ... (vezi toată discuția)
Procedura de continuare a unui proces trimis de tribunal la curtea de apel si retrimis la tribunal border2013 border2013 1) la Tribunal s-a admis necompetenta materiala si s-a transmis dosarul la Curtea de apel. 2) Curtea de Apel scoate de pe rol dosarul si il trimite la ... (vezi toată discuția)
Cerere de stramutare, instanța competentã Showdown Showdown Buna ziua, Am o mare nelamurire. Poate ma ajutati sa inteleg. Sunt parte intr-un dosar a carei actiune a fost initiata in Oct 2011. In acet moment sunt in ... (vezi toată discuția)