avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Formularul 230 - redirectionare 2% din impozitul pe ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Formularul 230 - redirectionare 2% din impozitul pe venit

Pensionarii cu pensii mai mari de 1000 lei pot redirectiona 2% din impozitul pe veniturile din pensii?
Ce alte categorii (inafara celor ce obtin venituri din salarii) mai pot depune acest formular?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:34, 20 Februarie 2013
Acest formular 230 il poate depune pentru directionarea 2% catre ong, doar cei cu contracte de munca pentru care se retine si se vireaza impozitul pe venitul sub forma de salariu.
Mai pot directiona 2% si cei care au venituri care se declara pe declaratia 200(venit din arenda, din inchirieri, din activitati pe baza de contracte /conventii civile, persoanele fizice autorizate, intreprinderile independente, asociatiile familiare, profesiile liberale, castigurile din tranzactiile de pe bursa si din vanzarea partilor sociale).
Penzionarii nu pot folosi aceasta metoda de a directiona bani la ong. Daca doriti puteti contacta direct un ong-ul si sa le donati sume de bani lunar sau alte bunuri in natura.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2013
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 % iancu marin iancu marin Pensionarii cu pensii > 1000 lei, care platesc impozit pentru suma ce depaseste aceasta valoare , pot opta pentru redirectionare 2% din impozitul retinut pt. ... (vezi toată discuția)
Redirectionare 2 % impozit pensionari wazz wazz Buna ziua Sunt pensionara de boala si am si indemnizatie de handicap si o colaborare cu oriflame . Cum pot completa formularul 230 ca sa pot redirectiona 2 ... (vezi toată discuția)
Directionare 2% din venitul membrului fondator/asociat ong Elena_Anim Elena_Anim Buna ziua. Imi puteti spune va rog daca si membrii fondatori sau asociatii unui ONG (de protectie a animalelor) pot directiona 2% din impozitul pe venit (venit ... (vezi toată discuția)