avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expert constructii - face si expertiza la teren fara ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expert constructii - face si expertiza la teren fara incuviintarea instantei

Va rog sa mi spune ti daca e posibil ca un expert desemnat de judecator pentru a se ocupa doar de constructii poate sa masoare terenul si sa puna raport de expertiza tehnica judiciara si privitor la teren cu toate ca pentru teren a fost desemnat expert competent pt teren. Este posibil? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:26, 22 Februarie 2013
adriana-adriana a scris:

...un expert desemnat de judecator pentru a se ocupa doar de constructii poate sa masoare terenul si sa puna raport de expertiza tehnica judiciara si privitor la teren.


Posibil este orice. Moral si /sau legal mai putine.

Poate ca este expert judiciar si in cadastru nu numai in costructii.


...cu toate ca pentru teren a fost desemnat expert competent pt teren. Este posibil?


Daca a fost desemnat un expert judiciar pentru teren, aceala sigur ca isi va face datoria si judecatorul va lua in considerare in primul rand expertiza lui. Daca cele doua expertize sunt cinstite se vor suprapune in concluzii, daca nu apar erori tehnice umane si de prezentare.
Expertul este obligat sa raspunda la obiectivele formulate de catre instanta de judecata, pentru specialitatea sa.
Pentru obiective care nu tin de specializarea sa (pentru care detine autorizatie de la MJ), expertul/ specialistul tehnic judiciar anunta in scris instanta de judecata.
In cazul dvs. este posibil ca judecatorul sa fi formulat obiective pentru 2 specializari de expertiza, respectiv ctii. si cadastru, iar din greseala sa fi fost comunicate toate obiectivele fixate, ambilor experti. Sau expertul desemnat de catre instanta d ejudecata detine ambele specializari, respectiv ctii. si cadastru. Daca nu detine ambele specializari (autorizari de la MJ), expertul a comis un abuz. atunci cand a raspuns si la obiective fixate pentru alta specializare.
Conform prevederilor art.14 al.(1) din OG nr. 2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare, privind organizarea activitatii de expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara - "Persoana care a dobandit calitatea de expert tehnic judiciar sau de specialist, in conditiile prezentei ordonante, poate efectua expertize tehnice judiciare numai in specialitatea in care a fost atestata."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiective expertiza - partaj judiciar learnlaw learnlaw Imi puteti spune care sunt obiectivele care se cer de obicei in cazul expertizelor din partajele judiciare in care sunt incluse terenuri si imobile ( unele in ... (vezi toată discuția)
Expertiza -lucrări alimentare cu apă Nastasie Elena Nastasie Elena Poate un expert tehnic judiciar cu specializarea \"construcții civile industriale și agricole și evaluarea proprietații imobiliare \" sa întocmească o ... (vezi toată discuția)
Expert tehnic judiciar incompatibil bogdan135 bogdan135 Un expert tehnic judiciar cu specializarile \' constructii civile,industriale si agricole\' si \'evaluare proprietati imobiliare\' poate realiza o expetiza ... (vezi toată discuția)