avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... dosar trimis la parchet trimisa la parchet. ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

dosar trimis la parchet trimisa la parchet. ciudat

Buna ziua.

Am depus o plangere penala pentru inselaciune online.
Am adus dovezi tot ce am putut.
Acum am fost la politie si mi-au spsu ca dosarul a fost trimis la parchet pentru a i se da numar de inregistrare al doilea.
Imi puteti spune va rog cum se poate trimite la parchet daca nu sa luat declaratie faptuitorului, si nici martorilor?

Ce se va intampla mai departe si de ce a fost trimis la parchet fara audierea invinuitului?
Multumesc frumos.
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2013
Admin, administrator
Daca ati depus plangerea la politie, urmatorul pas este trimiterea acesteia cu dovezile pe care le-ati depus la parchet pentru a se forma un dosar si a se da un numar.
Apoi dosarul este trimis inapoi la politie.
nu este al doilea numar, este numar unic, veti avea un nr ce are in componenta xxx/P/2013, acesta va fi numarul unic, sesizarea dvs on line a primit doar nr de intrare/inregistrare la Sectia de Politie competenta. Urmarirea penala se realizeaza de catre Procuror, acesta conduce urmarirea penala, ofiterii/subofiterii din cadrul serviciului judiciar/cercetari penale urmeaza sa realizeze efectiv ancheta, vi se va lua declaratie, daca se considera ca exista indicii temeinice sau probe concrete de vinovatie va incepe urmarirea penala si va fi invitat si faptuitorul sa dea declaratii, daca aveti dreptate va fi pusa in miscare actiunea penala impotriva acestuia.
Faptul ca dosarul s-a trimis la parchet pentru a primi un numar cu ,,P'' nu constituie decat o formalitate birocratica.
Dupa ce dosarul se va intoarce de la parchet la politie se vor face si audierile necesare in vederea lamuririi aspectelor de fapt si de drept.
Dosarul s-a trimis doar pentru a primi un numar in acest moment.
Conform Ordinului nr. 10/2004 al Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie şi Justitie plangerile adresate fie direct organelor de politie, fie direct unitatilor de parchet se inregistreaza si se iau în supraveghere de parchete primind un numar unic ce se înscrie pe actul de sesizare.
Organele de politie dupa ce au fost sesizate prin plangere sau denunt ori se sesizeaza din oficiu, incunostiinteaza de indata in scris,parchetele care le supravegheaza activitatea,despre infractiunile de care au luat la cunostiinta, anexand si actul de sesizare,acestea vor inregistra si lua in supraveghere toate sesizarile atribuindu-le de indata numarul unic care va fi trecut pe actul de sezizare,apoi vor trimite inapoi lucrarea organelor de politie in vederea efectuarii actelor premergatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar trimis catre parchet in caz de victime. xuser xuser De fiecare data cand este vorba de victime umane, politia trimite dosarul procurorului? Ce trimite defapt? procesul verbal de constatare sau ce? Am auzit ca ... (vezi toată discuția)
Legala sesizare a organului de up luci_an luci_an Va mai retin atentia cu o problema. Descriere speta: Organul de cercetare penala din cadrul unei sectii de politie intocmeste un pv de sesizare din oficiu cu ... (vezi toată discuția)
Procedura dosar penal Nina1 Nina1 Buna ziua. Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals la Parchetul de pe langa Judecatorie.Plangerea penala a fost inaintata Politiei ... (vezi toată discuția)