avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de intervenție sau întâmpinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de intervenție sau întâmpinare

În urma unei reclamatii la ANPC privind clauze abuzive, procesul-verbal a fost înaintat spre soluționare la judecătorie, unde ANPC scrie - CONSIDERAM CA IN CAUZA SE IMPUNE CITAREA NUMITILOR.....IN CALITATE DE PARTI VÄTÄMATE IAR, IN MASURA IN CARE VETI RETINE TEMEINICIA SI LEGALITATEA PV, RESPECTUOS VÄ‚ SOLICITAM SA AVETI IN VEDERE LA APLICAREA DISPOZITIILOR ART. 13 ALIN.1 DIN LEGEA 193/2000 PRETENTIILE CONSUMATORILOR AȘA CUM VOR FI FORMULATE DE ACESTIA - Pe citație am calitatea de intervenient introdus de judecatorie fără ca eu să fi depus cerere de intervenție unde judecătoria spune că trebuie să depun INTAMPINARE.
Sigur nu este greșeală. Eu cred ca trebuie să depun cerere de intervenție prin care să-mi precizez pretențiile. Menționez ca urmează al doilea termen.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: vmd21 , utilizator 15:38, 24 Februarie 2013
Instanta va citat in calitate de intervenient fortat si nu de intevenient in nume propriu, avand in vedere ca nu ati formulat vreo cerere in acest sens.

Ar trebui insa sa depuneti o intampinare, daca sunteti interesat de solutionarea acestui litigiu.
Nu mai depuneti cerere de interventie, pentru ca deja sunteti intervenient fortat introdus de instanta.
Puteti formula fie "Intampinare" fie "Note de sedinta" in care sa va expuneti pretentiile.
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2013
Marcel Mihalache, Avocat
Totusi prin întâmpinare invoci niste exceptii aduci dovezi in apărare față de reclamant ca intimat. Eu doresc să intervin în nume propriu să-mi precizes și alte pretenții față de intimat, pot să întocmesc întâmpinarea ca și cererea de chemare în judecată.
“Art. 115 Intampinarea va cuprinde: 1. exceptiile de procedura ce paratul ridica la cererea reclamantului; 2. raspunsul la toate capetele de fapt si de drept ale cererii; 3. dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat din cerere; cand va cere dovada cu martori, paratul va arata numele si locuinta lor; 4. Semnatura. “ Dacă nu trebuie să depun cerere de intervenție în întâmpinare ce scriu eu am primit citația cu împreună cu copia acțiunii depuse de ANPC
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2013
vmd21, utilizator
Întâmpinarea este actul procedural prin intermediul caruia pârâtul raspunde la pretentiile formulate de reclamant, aratând totodata si apararile sale.
Eu sunt partea vătămată, unde în urma sesizării mele AMPC a întocmit procesul-verbal. Am fost introdus în proces ca intervenient. Nu înțeleg de ce trebuie să depun întâmpinare.

Alte discuții în legătură

Buna seara! care este rolul unei persoane intervenient intr-un ... leonardy44 leonardy44 buna seara! care este rolul unei personae -intermitent intr un dosar? multumesc! (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru pentru o cerere reconventionala teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti -tot caut in codul civil si legea 146/1997 si nu sunt lamurita.: 1.O cerere reconventionala se taxeaza-se percepe taxa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! având calitatea de intervenient reclamant/intervenient ... mihaimaria mihaimaria Bună ziua! Având calitatea de Intervenient reclamant/Intervenient forțat am fost sfătuit că nu este obligatoriu să fac întâmpinare în momentul în ... (vezi toată discuția)