avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Abuz poprire - rog raspuns urgent
Discuție deschisă în Executare silită

Abuz poprire - rog raspuns urgent

Buna ziua!
Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie: in octombrie 2010 am primit la sediul societatii o adresa de infiintare a popririi pentru un salariat. Suma, incluzand si cheltuieli de executare, era de 1596 lei. Am dat curs popririi si am retinut salariatului, lunar, o suma de bani pe care am virat-o in conturile mentionate de catre executorul bancar. Timp de aprox. 2 ani s-au retinut si virat banii pana s-a inchis debitul datorat de salariat. Astazi, dupa aproape 1 an si 2 luni de la ultima plata prin care s-a acoperit integral suma de 1596 lei, am primit o noua adresa de infiintare a popririi pentru acelasi contract de credit, pentru acelasi salariat pentru suma de 1419,30 lei. Am sunat la banca si cei de acolo au spus ca suma de 1596 lei nu acoperea creditul restant si dobanzile penalizatoare, ca a ramas o diferenta credit+dobanzi care trebuie achitate. :O Si o comunica dupa mai bine de 1 an de zile?!
1. Este posibil ca pentru un credit de 1500 lei + 324 lei dobanda din care o parte a fost achitata de salariat, iar pentru restul s-a infiintat poprire, sa platesti dublu sau chiar mai mult?
2. Daca s-a inceput executarea silita, de la data inceperii executarii nu inceteaza sa mai curga dobanzile si penalitatile de intarziere? Este o conditie esentiala pentru ca, altfel, nu mai termini niciodata de platit un amarat de credit! Creanta care face obiectul executarii silite nu trebuie sa fie certa, lichida si exigibila?
3. Pentru cea de a 2-a poprire, suma de 1419,30 lei reprezinta credit neachitat, dobanzi contractuale prezente si viitoare (dobanzi viitoare?! pana la ce data?), taxe de investire, onorariu BEJ etc. Toate aceste taxe s-au platit deja, hotararea de investire este cea din 2010, nu una noua din 2013!
3. Daca salariata face contestatie la executare are castig de cauza?
4. Ati mai intalnit situatii asemanatoare? Ma puteti ajuta cu o hotarare judecatoareasca pronuntata intr-o speta asemanatoare?
Va rog mult sa ma ajutati sa inteleg care este mecanismul, pentru ca este uluitor ce se intampla si consider ca este un abuz!
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile pe care le voi primi!

Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 20:49, 27 Februarie 2013
Sa conteste actul de executare si sa solicite suspendarea.
inteleg ca sunteti tert poprit. daca ceva vi se pare ilegal/imoral puteti refuza poprirea. va asteapta o validare de poprire in care, fie se va anula poprirea, fie veti deveni debitor direct (adica suportati dvoastra eventuala datorie validata de instanta). asta e..in ceea ce va priveste. cat priveste angajatul dvoastra, el poate face contestatie la executare si o cerere de suspendare a executarii pana la judecarea contestatiei, prin ordonanta presidentiala. aici l-ati putea ajuta prin plata cautiunii de cca 10% din debit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - poprire din salariu nevirata executorului IONEL1964 IONEL1964 Buna ziua, As dori sa primesc raspuns la urmatoarea problema : pentru rezolvrea unor probleme personale , am contractat in anul 2006 un imprumut in valoare ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu după 3 luni. jondoe1 jondoe1 Întrebarea mea este:dacă primesc o comunicare de executare silită pentru un angajat,pot să încep să îi opresc banii după 3 luni sau imediat. Am citit ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita si suspendare. Marta Tot Marta Tot Va rog sa ma lamuriti asupra a doua aspecte : 1.Contestatia executarii silite presupune automat si suspendarea acesteia, chisr daca nu a fost solicitata de ... (vezi toată discuția)