In urma decesului mamei, fratele a incasat de unul singur ajutorul de inmormantare de la casa pensiei,neparticipand la cheltuielile de inmormantare.Pentru acest punct din procesul de succesiune intentat trebuia sa platesc o taxa de timbru pe care nu am platit-o din cauza ca a coincis cu praznicul de 1 an facut mamei si nu am mai dispus de bani.Ca urmare instanta a anulat acest punct nedorind sa-mi acorde o amanare a platii.Astfel fratele a ramas cu ajutorul de inmormantare la care aveam si eu dreptul, in buzunarul propriu. Este corect sau mai bine zis se mai poate poate face ceva ca sa-mi pot recupera dreptul meu de 1/2 din acest ajutor de inmormantare? Pentru ca mi se pare incorect ca numai el sa aiba dreptul sa ia toata suma ca si cum ar fi fost singur la parinti iar eu sa decad din acest drept doar pentru ca nu am platit o taxa de timbru .
Nu veti mai putea obtine 1/2 din acea suma decat amiabil.
In instanta, daca nu ati timbrat nu se lua in discutie acel capat de cerere iar instanta nu va putea pronunta o hotarare pe acest aspect.
Mostenire
AurelP.
Buna ziua! Am si eu o intrebare legata de o mostenire. Acum un an a murit mama mea si de atunci s-au iscat discutii de la mostenire fiindca nu a lasat nimic ... (vezi toată discuția)