avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii angajare cetateni straini extracomunitari la punct de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

angajare cetateni straini extracomunitari la punct de lucru italia

buna ziua, poate ma ajuta cineva cu urmatoarea speta?
sc inregistrata in 2013 in romania cu punct de lucru in italia, dorim sa facem contracte de munca pentru cetateni exracomunitari care sa lucreaze pentru sc romaneasca la punctul de lucru din italia, ne intereseaza pasii necesari, din ce am aflat pana acum de la autoritatile din romania: se pot face contracte de munca pt acesti cetateni, se pot inreg in revisal, nu este nevoie de cnp romanesc, care nu il pot obtine de la oficiul roman pt imigrari pe motiv ca ei nu desfasoara activitatea in romania, de la finante li se atribuie un nif cu care se poate inregistra salariatii in d 112, este totusi legal? mentionez ca ei vor fi delegati si nu detasati in italia( vor munci tot pt firma romaneasca) si contributiile vor fi cele din romania, ma intereseaza daca vor fi probleme cu statul italian, daca vor trebui platite contributiile aferente salariilor din italia, si nu cele din romania, din ce am citit aceste prevederi se aplica daca se fac detasari, ori aici este caz de delegare, formularele a1, nu se pot obtine pt ca firma nu desfasoara nici o avtivitate in romania, toata activitatea este locata pe italia, doar impozitele se platesc in romania, salariatii au drept de munca pe teritoriul italiei si permis de sedere.
Cel mai recent răspuns: ASUL28 , utilizator 19:26, 3 Martie 2013
Trebuie sa le obtineti autorizatie de munca , fiind cetateni extracomunitari ... insa este discutabil d.p.d.v. al legislatiei italiene.
autorizatia de munca se elibereaza doar daca va desfasura activitate pe teritotiul romaniei, si va avea implicit un loc de sedere si un cnp romanesc, ori salariatii nu vor avea rezidenta pe romania, nu vor veni deloc in romania,ei vor avea doar nif pentru depunere d 112, sunt obligata sa le dau salariul mediu brut e economie?
Buna ziua
Am exact aceeasi situatie , firma romaneasca contracteaza lucrari de constructii in Italia si vrea sa angajeze persoane care locuiesc acolo, respectiv un italian, un albanez si un roman.Cum se pot incheia CIM in Romania(srl nu are punct de lucru in Italia)si plati taxele si impozitele aferente, cand locul serviciului este in Italia?
Rog persoanele avizate sa ne ajute in aceasta situatie
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare salariat cetatean italian viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Soc. romaneasca are lucrare in desfasurare in Italia si doreste sa angajeze muncitori cetateni italieni si in ideea de a nu se mai complica cu muncitori ... (vezi toată discuția)
Numar de inregistrare fiscala anjinsan anjinsan Buna Ziua, O societate din Italia achizitioneaza in Romania 3 imobile. La perfectarea actelor la notar, se solicita un Numar de Inregistrare Fiscala (desi in ... (vezi toată discuția)
Este adevărat că nu îmi pot deschide cont curent în italia cu ci din românia? RaduDoru82 RaduDoru82 Bună..vreau să îmi deschid un cont curent în Italia(card bancar)pe care să îmi primesc lunar salariul.La bancă mi-au spus că nu îmi pot deschide un ... (vezi toată discuția)