avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... balcon la parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

balcon la parter

Buna ziua,
Locuiesc (cu chirie) intr-un bloc de 4 etaje la parter. Proprietarul a construit in urma cu cativa ani (inainte ca eu sa inchiriezl) un balcon in exterior pe toata lungimea apartamentului. Vecina de la etajul 1, a venit cu reclamatie la mine, motivand ca va seziza organele competente (politie, primarie) deoarece nu este legal ca balconul sa aiba aceasta lungime, si sa anunt proprietarul sa darame constructia in cel mai scurt timp, sa fie de aceeasi lungime cu balcoanele blocului. Motiveaza acest lucru prin urmatoarea problema: la un etaj superior locuieste o persoana cu probleme si arunca tot felul de obieste, resturi alimentare, care se opresc.... pe.... balconul meu....
In plus spatiul verde din fata blocului, este imprejmuit cu gard si datorita faptului ca eu intretin curatenia acestui spatiu mi-am permis sa incui portita, lucru care vecina spune ca este ilegal, ca si constructia balconului.
Are sau nu dreptate?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 15:52, 1 Martie 2013
In legatura cu balconul, este problema proprietarului, nu a dvs. Poate proprietarul detine autorizare de construire. Asemenea exemple sunt si la mine in asociatie, dar credeti-ma, niciodata nu mi-am permis sa-l intreb pe proprietar daca are aprobari sau ceva de genul acesta. Oricum, este bine sa abordati aceasta problema cu proprietarul.
Cu privire la spatiul verde, cam are dreptate, dar nu 100%. Acel spatiu apartine Consiliului Local si este destinat chiar acestui scop: spatiu verde dat in ingrijirea as. proprietari. Bun, daca numai dvs. intretineti curatenia acestui spatiu va inteleg, doriti sa-l protejati de tot felul de intrusi care ar face dezordine, murdarie, etc. Totusi ar fi bine sa va intelegeti, invitati vecina la munca voluntara - ca tot este sezonul, curatati frunzele, greblati, sapati, taieti gardul viu si daca o sa vada ca nu se poate tine ordine (cu portita pe liber), o sa va dea dreptate cu incuiatul portitei.
Problema balconului nu este a dv.
Curatenia este problema dv. si bine ati facut ca ati inchis portita.

Unii oameni sunt pricinosi. Ignorati-i.
Da, asa cum s-a spus si mai sus, problema balconului e a proprietarului.
Bine ati facut ca ati inchis portita dar trebuie sa dati cate o cheie fiecarui proprietar din acea scara. Asa cum aveti dv acces, sa aiba toti proprietarii acces.
In legatura cu balconul am inteles ca este treaba proprietarului.
In legatura cu spatiul din fata blocului sunt de acord sa dau oricui doreste o cheie, dar ar trebui sa participe si la intretinerea lui. Vreau sa ma credeti ca atata lipsa de bun simt, rar am intalnit. Adun aproape zilnic resturi de tigari, bidoane de suc, vin, bere, ulei, detergent vase, tuburi de pasta de dinti, resturi alimentare, ambalage de tot felul... si cam tot ce se poate arunca pe geam. Daca tot au pretentia la acest spatiu nu ar trebui sa il si intretina? Daca am invitat vecina la munca voluntara replica a fost "este datoria ta ca stai la parter". Si atunci dreptatea unde este???
Blocul dv. cu oamenii care locuiesc in el, nu este singurul exemplu de acest fel. Si va asigur ca sunt multe blocuri in aceeasi situatie.
Noi avem foarte multi copaci in acest spatiu, iarna fiind un peisaj dezolant cand vezi atarnand pe ei, pungi, haine, carpe aruncate, fireste, pe geam. Nu mai vorbesc de resturile menajere aruncate de la bucatarii, padurea de mucuri de tigari sau ambalaje nefolositoare.

Alte discuții în legătură

Vecinii arunca resturile menajere tudor_mtp tudor_mtp Buna ziua, In blocul unde locuiesc balconul de la bucatarie se afla intre doi pereti ...are forma de I_I, iar cei de la partier au facut o extindere intre ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc la parterul unui bloc si am probleme cu vecinii ... elena_p2013 elena_p2013 Buna ziua, Locuiesc la parterul unui bloc si am probleme cu vecinii de la etajele superioare care arunca tot felul de gunoaie pe geam si ajung in fata ... (vezi toată discuția)