Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

doresc sa stiu daca se va lua in considerare anul acesta grupa 1 de munca care sa ajute la iesirea mai devreme la pensie
Cel mai recent răspuns: baicanc , utilizator 10:42, 2 Martie 2013
Reducerea este ca si la grupa II-a de munca.

Precizati anii de grupa si procentul.
12 ani de grupa 2 si 5 ani de gr 2 ...dar pina anul trecut se dadeau 6 luni la an la gr 1 si 3 luni la an la gr 2 acum indiferent de grupa se dau numai 3 luni, eu vreau sa stiu daca se va reveni la prima faza adica 6 luni la an pt gr 1
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
La perioada suplimentara la vechimea in munca(stagiu aferent)nu este nicio modificare
A ramas 6 luni la 1 an pentru grupa I-a si 3 luni la 1 an pentru grupa II-a.

Singura modificare este la reducerea varstei.

Reducerea pentru grupa I-a,este la fel cu cea pentru grupa II-a.
.
elenamares a scris:

doresc sa stiu daca se va lua in considerare anul acesta grupa 1 de munca care sa ajute la iesirea mai devreme la pensie

Va referiti la PLx 717/2011, proiect de lege care se afla in dezbaterea Camerei Deputatilor si de care se leaga speranta multor persoane, printre care va aflati si dumneavoastra.
Urmariti subiectul aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta ciutastefan ciutastefan buna ziua - am fost incadrat in de gr. I de munca inainte de 2001 : 5 ani si 8 luni - am fost incadrat in gr. II de munca intre anii : ... (vezi toată discuția)
Pensionare dupã legea modificatã szgavril szgavril Buna ziua Sunt salariat (bărbat) din anul 1976 04.01 până în prezent fără întrerupere, și am 17 ani si 5 luni lucrat în grupa I de muncă ... (vezi toată discuția)
Reducerea varstei de pensionare pentru perioada de munca in grupa a 2-a ghebaronea ghebaronea Urmare a Legii nr. 172/2016 se acorda trei luni reducere/an si la fractii? Concret pentru 15 ani si 9 luni de grupa a 2-a trecuti in carnetul de munca care ... (vezi toată discuția)