avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Evaluare apartament
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Evaluare apartament

Am cumparat un apartament pe care am platit 40000 eur cu credit prima casa. Banca mi-a evaluat apartamentul la 38000 . Sunt curios caci peste tot scrie : creditul are valoarea maxima 95% din valoarea bunului adus in garantie . Deci nu trebuia ca evaluarea sa fie minim 40000 ca sa imi dea credit 38000 ? Poate banca sa ma puna peste un an sau doi sa mai aduc ceva in garantie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nzg , utilizator 08:28, 5 Martie 2013
Este posibil.
Unele banci deja in ultimii ani au solicitat unor clienti ale caror garantii s-au devalorizat in mod evident si accentuat, aducerea unor garantii suplimentare cu amenintarea rezilierii contractului de credit si declararea scadentei integrale a creditului.
Din analiza unui astfel de contract, culmea este ca Banca isi prevazuse la data semnarii un astfel de drept putand deci invoca incalcarea contractuala referitoare la garantii si pastrarea valorii acestora.
Ramane insa sa va analizati (eventual impreuna cu un avocat) dispozitiile contractuale pentru a fi in tema si posibilitati de aparare in caz de asemenea solicitare din partea Bancii.
deci , ca idee evaluarea asta nu e facuta dupa ureche? zic eu ca da caci evaluatoru nu o fi asa prost sa dea "ok" daca nu e valoarea imprumutului acoperita
Evaluatorul nu are treaba cu valoarea creditului, valoarea creditului are treaba cu evaluarea. Banca va acorda 95% din valoarea evaluata.
Pai asta zic. 95% X 38000 = 36100 deci creditul putea fi doar 36100 dar nu inteleg cum au scris in actele alea peste tot valoarea apartamentului este 38000 si credtiul e in valoare de 38000 de asta mie mie oarecum frica sa nu mai modifice unilateral banca valoarea garantiei si sa imi zica domle trebe sa mai aduci ceva in garantie . Cred ca am fost destul de clar. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - credit imobiliar Rikidone79 Rikidone79 Va rog sa ma ajutati in urmatoare situatie: sunt casatorita si urmeaza sa divortez de comun acord, nu avem copii, avem un apartament cumparat prin \\"Prima ... (vezi toată discuția)
Evaluare apartament kiki07 kiki07 buna ziua urmeaza sa cumparam un apartament in oradea prin prima casa 4 de la bcr ne-am inteles cu vanzatorul la un 27.000euro,cu 1.500avans.am facut ... (vezi toată discuția)
Inlocuire ipoteca intr-un credit nevoi personale cu ipoteca cauneac cauneac Buna ziua Am solicitat bancii la care am un credit nevoi personale cu ipoteca inlocuirea ipotecilor pentru imobilele: apartament compus dintr-o cameră ... (vezi toată discuția)