avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum beneficiez in romania de plata in euro a unei ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum beneficiez in romania de plata in euro a unei facturari

Buna ziua,

Am un SRL neplatitor de TVA care detaseaza personal unei firme din Germania, (2 angajati)Acum vreau sa tai prima factura cred ca am primit cateva informatii gresite pe care as dori sa le clarific..In Romania am doua conturi pe firma euro si ron.Firma din Germania imi transfera banii in contul euro.
1.Pot transfera euro in alt cont personal euro?am inteles ca nu e nevoie de justificari in situatiile astea.
2.Am vreo suma limita/zi?
3.Pot face tranzactii online?
4.Este adevarat ca pentru retragere trebuie sa transfer in contul lei?
Cum se procedeaza in cazul prezentat ?
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2013
Ankutza20072000, utilizator
Cel mai recent răspuns: florincrutan , utilizator 14:52, 14 Noiembrie 2014
Poti face retrageri de numerar in euro daca platesti diurnele pentru deplasarile in strainatate. Altfel platile se fac in lei. Daca ai incasat euro poti face schimb valutar (ai curs mai bun daca-l faci on line) si faci platile din contul de lei, eventual retrageri. Contul personal exclus. Cum justifici plata in valuta din societate catre un cont persoana fizica?
ca sa obtineti un raspuns corect, trebuie sa mentionati si cauza transferului in contul personal.Pentru a nu se intelege ca faceti o deturnare de fonduri.
Din contul lei pot retrage maxim 10.000 lei pe zi.Daca fac transfer mai am acest plafon???
Dar plata unei facturi emise de catre firma mea pentru serviciile prestate unui client din UE, plata in EURO se poate face in contul meu personal sau trebuie sa fie cont pe firma?
Si apropos! Pe factura ce valoare se pune, cea in euro sau cea in lei...sau ambele?
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si retrageri in valuta alinescoo alinescoo Citesc tot felul de lucruri despre banci zilele astea si am vazut o fraza \\"ca PFA nu poti sa faci retrageri in valuta, decat in lei\\" si as vrea sa va ... (vezi toată discuția)
Decontari 14 14 am si eu o problema urgenta va rog mult.....seful meu a plecat in strainatate in delegatie si a cerut la plecare 100 euro. Cum firma nu are cont in valuta a ... (vezi toată discuția)
Achizitionarea pe firma a unei autoutilitare sh din germania numerar si fara tva claudiu75 claudiu75 Vreau sa stiu daca legea imi permite cumpararea unei masini Mercedes Sprinter SH din 2010 in valoare de 16900 Euro (net, fara TVA) in numerar din ... (vezi toată discuția)