avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren

un teren vandut in anul 1985 printr-un inscris sub semnatura privata este valabil??
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2013
utilizator_86, utilizator
doar ca promisiune de vanzare, dreptul de proprietate asupra imobilelor se transmit doar prin inscris autentic (la notar) sau prin hotarare judecatoreasca care sa tina loc de contract autentic de vanzare
Da, acum.
Dar in 1985 era in vigoare legea 58 din 1974 si daca faceai actul la notar terenul devenea al statului, motiv pentru care s-a facut un act sub semnatura privata.
Acel act, din 1985 este totusi valabil?
Este valabil la acest moment, dar nu este suficient!

Va trebui sa obtineti o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.
Daca imobilul a fost posedat din 1985 pana in prezent in mod continuu, neconturbat, neviciat, pasnic si sub nume de proprietar, in hotare distincte de ale altor proprietari, puteti invoca in instanta , eventual, uzucapiunea ca mod de dabandire a dreptului de proprietate asupra imobilului in intregul sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare imobil (teren) MariusPop MariusPop Buna seara. Va rog sa-mi spuneti daca un act de vanzare-cumparare de mana, a unui imobil/teren (inscris sub semnatura privata) incheiat in 1965 poate fi ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare -cumparare bun imobil(apartament) sub forma unei harti scrise de mana.valabilitate juridica Giulia71 Giulia71 Buna ziua!Va rog sa ma ajutati intr-o problema.Asi dori sa stiu care este valabilitate juridica a unui contract de vanzare -cumparare bun imobil (apartament) ... (vezi toată discuția)
Hotarare care tine loc de act autentic vs actiune in constatare MorriganCrows MorriganCrows Buna ziua, Am nevoie si va multumesc anticipat pentru sugestiile, sfaturile voastre pentru urmatoarea situatie: Sotia supravietuitoare si copilul ... (vezi toată discuția)