avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare

Am facut controlul medical la doua persoane in vederea angajarii in datra de 05.02.2013. In data de 12.02.2013 am declarat locurile vacante la AJOFM, am incheiat CIM-urile, am completat Fisele de instruire ssm si psi tot cu aceasta data. Firma (de constructii) urma sa inceapa activitatea din data de 12.02.2013 dar in ultimul moment s-a amanat deschiderea lucrarilor si nu a reanceput nici pana in prezent. As vrea sa stiu cum sa platesc acesti doi muncitori care sunt angajati oficial dar nu au prestat nici o ora de munca.
Astept raspunsul dumneaveastra cat mai curand, multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:23, 5 Martie 2013
Vor fi platiti cu slariul prevazut in c.i.m. ... Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei. .. art.164 alin.3 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu lucram este inchisa fabrica Evelyn 10 Evelyn 10 Daca nu asigura angajatorul de lucru si stam acasa este obligát sa plateasca angajatii???, Nu suntem nici in concediu fara plata (vezi toată discuția)
Salariu 50% ninjaalexis ninjaalexis Angajatorul are dreptul legal de a ma plati 50% din salariu 12 luni la rand? (vezi toată discuția)
Modalitati de angajare - plata in functie de vanzari Budai_i Budai_i Care este forma corecta de angajare a unei persoane ce va fi remunerata cu un procent din vanzari dar nu realizeaza salariul minim pe economie (vezi toată discuția)