avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de insotitor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de insotitor

buna seara.sant persoana cu handicap gr. 1 si am ca insotitor pe mama mea,dar fara carte de munca.am luat din decembrie pana acum 610 ron pe luna,dar astazi ni s-a spus ca s-a gresit si ni s-a dat 550 de ron.si ca asa vom primi pana in iulie.ce se poate face? multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: allevyn , utilizator 10:35, 6 Martie 2013
Prestatiile sociale acordate sub forma indemnizatiei lunare pentru persoana cu handicap grav sunt de 179 lei, la care se adauga bugetul complementar de 80 lei, adica o suma totala de 259 lei lunar, platita de catre Directia generala de asistenta sociala si protectia copilului judeteana.
Pentru insotitor,se plateste de catre SPAS-ul local o indemnizatie lunara,daca ati optat pentru aceasta varianta,in locul asistentului personal,o suma in cuantum egal cu salariul unui asistent social debutant cu studii medii din unitatile de asistenta sociala.
Daca aveti nelamuriri privind cuantumul salariului luat in calcul pentru stabilirea indemnizatiei lunare care vi se cuvine,solicitati SPAS-ului sa va ofere informatii in acest sens.

Laura Vilsan
va multumesc foarte mult pentru raspuns,desi marturisesc ca nu am inteles prea bine.pentru asistentul personal (sau insotitor...am crezut ca este acelai lucru) am primit banii intotdeauna de la primarie.nu din fondurile lor provin acesti bani?
va multumesc si-mi cer scuze.
Persoana cu dizabilitati incadrata in grad de handicap grav(care are certificat de incadrare in grad si tip de handicap, grav cu AP) poate opta intre a avea asistent personal sau-daca nu doreste ori primaria nu are fonduri sa angajeze AP-sa primeasca in schimb, o indemnizatie lunara.Plata acestei indemnizatii lunare se face ,precum am specificat anterior, de catre SPAS.
Laura Vilsan
va multumesc mult.acum am inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru insotitor handicap gradul 1 floryn70 floryn70 buna ziua .va rog sa-mi raspundeti si mie cumnatul meu are pensie de handicap gradul 1 cu insotitor ,pensia de insotitor o ia soacra mea, sau o lua ,de la ... (vezi toată discuția)
Drepturile persoanei cu handicap vizual grav eagle_free eagle_free As dori sa stiu si eu in legatura cu drepturile unei persoane cu handicap grav vis-a-vis de Legea nr. 448/2006. Legea nr. 448/2006 prevede ca: Art. 42. - ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de insotitor ContSters146151 ContSters146151 Numele meu este Cristescu Mircea,locuiesc in Comuna Leordeni/Arges. Am cateva nelamuriri si de mai bine de un an nu le gasesc raspunsul. Beneficiez de ... (vezi toată discuția)