avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Auto inregistrat pe PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Auto inregistrat pe PFA

Buna ziua,
As dori daca puteti sa ma ajutati intr-o problema: am achizitionat pe pfa un autoturism in anul 2012 pe care l-am vandut dupa 4 luni de la achizitionare. Precizez ca autoturismul a fost achizitionat cash, la mana a 2-a. In aceste 4 luni, am achitat taxa de poluare, rca, rovigneta, i-am schimbat piese, etc. Intrebarea ste: cum trec in evidenta contabila aceste cheltuieli facute pt acest auto, reamintind ca l-am si vandut intre timp....
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:21, 10 Martie 2013
Daca ati vandut autoturismul nu inseamna ca cheltuielile facute nu se mai inregistreaza. De fapt, acestea trebuiau inregistrate la data respectiva.

ATENTIE! Aceste cheltuieli sunt deductibile in proportie de 50% la calculul impozitului pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare + cheltuieli cu auto cristian_conea cristian_conea Sunt titular de Intrepr.Individ., neinregistrat in scopuri de TVA. Am achizitionat auto pe firma la data de 1 iulie 2013 cu 72000 lei. Utilizez auto si in ... (vezi toată discuția)
Auto firma - cheltuielile deductibile, amortizarea cristian_conea cristian_conea Sunt titular de Intr.individ., neplatitor de TVA. Inentionez sa achizitionez auto pe firma de la o pers.fizica, auto pe care il voi folosi pt.deplasarea la/de ... (vezi toată discuția)
Deducerea combustibilului pentru pfa romeo mart romeo mart sint persoana fizica autorizata si doresc o lamurire .OG 34 / 2009 se referea la numai societati comerciale ? adica deducerea combustibilului este interzisa ... (vezi toată discuția)