Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia si preavizul

Am auzit mai multe variante cu datele din demisie.
Va rog sa-mi spuneti daca cele de mai jos sunt corecte, sau data incetarii contractului de munca trebuie sa fie data predarii demisiei (data semnarii/azi).
Subsemnatul ………………………………, cu funcţia de ......... în cadrul departamentului de ......, prin prezenta vă informez că doresc încetarea contractului de muncă încheiat între mine şi compania ........în conformitate cu art. 79 din Codul Muncii, începând cu data de [peste 15 zile].
Data semnarii
[azi]
Ca formulare, este OK.
Cu privire la data, trebuie diferentiat termenul de preaviz in raport de functia pe care o detineti: pt functie de executie - 15 zile, pt functie de conducere - 30 zile
Stiu faza cu 15 sau 30 de zile. Intrebarea era alta: Daca e buna data incetarii contractului de munca.
Multumesc
Intre data primirii de catre angajator a cererii de demisie (data inregistrarii) si data efectiva de incetare a raporturilor de munca trebuie sa existe intervalul respectiv (15 sau 30), fara a lua in calcul ziua de inceput si cea de sfarsit a perioadei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie auramitrea auramitrea buna ziua, cu ce art treb sa ti dai demisia daca in perioada preavizului vreau sa mi iau concediu de odihna?pt ca pe acest an nu mi am luat concediu.ca ... (vezi toată discuția)
Cerere de demisie gyullya gyullya Buna ziua, Sper ca ma poate ajuta cineva cu raspunsul la problema pe care o am pentru ca am nevoie de ajutor. Am demisionat de la firma la care lucrez si am ... (vezi toată discuția)
Preaviz viovio viovio buna ziua avand functia de contabil durata preavizului este de max 15 zile, in cazul demisiei? legea este 53/2003 art 55 lit b? multumesc (vezi toată discuția)