avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Vreau sa anulez contractul cu avocatul
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Vreau sa anulez contractul cu avocatul

Cum ar trebui procedat pt a anula contractul cu avocatul? Nu am pretentii financiare, dar vreau sa fie consemnat faptul ca nu ma mai reprezinta in Instanta si sa-mi iau documentel ramase la el.Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Marius Negut , Consilier juridic 22:59, 9 Martie 2013
Cred ca cel mai elegant mod este sa mergeti la biroul avocatului, ii spuneti ca vreti sa renuntati la serviciile sale si cereti sa va predea documentele. Nu este nicio problema, tinand cont ca, asa cum am inteles, l-ati platit in avans.
Trebuie sa comunicati in scris si instantei denuntarea contractului de asistenta juridica, daca este vorba de un proces penal unde apararea este obligatorie, se iau anumite masuri de catre instanta, respectiv desemnarea unui aparator din oficiu pt urmatorul termen, delegatia celui din oficiu inceteaza daca se prezinta avocat ales, daca este un proces civil situatia este mai simpla va puteti prezenta cu noul avocat la termen sau va puteti reprezenta singura.
si daca avocatul refuza sa ia cunostinta de cererea ta, formulata scris,la biroul lui,si continua sa deschida alte si alte procese in numele tau,invocand ca a fost imputernicit?
Va multumesc
Daca nu mai este platit nu poate incepe alte procese pentru ca nu cred ca ar platii taxele din buzunarul lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La primul termen de judecare se poate cere amanare? Vasile20022 Vasile20022 Buna seara. In 17 Ianuarie am primul termen in dosarul penal unde am calitate de invinuit. 1-Pot cere amanare pentru a mi angaja un avocat si pt a putea sa mi ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea intr-un proces civil Ismail Derya Ismail Derya Am o intrebare. Paratul dintr-un dosar civil recent introdus este arestat in Danemarca. Astazi am primit intampinare formulata in numele paratului de un ... (vezi toată discuția)
Caz de nulitate? cezar99 cezar99 este legal ca la un proces penal inculpatul sa aiba pe langa avocat din oficiu si avocat ales?as dori cateva detalii de la un cunoscator (vezi toată discuția)