avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... timbru mediu. scutire plata
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

timbru mediu. scutire plata

as vrea sa stiu daca persoanele cu dizabilitati incadrate in gradul 1 de handicap [ psihic ] sunt scutite de la plata taxei de timbru pt inmatricularea unui autovehicol
Cel mai recent răspuns: wersatu , utilizator 21:19, 21 Martie 2013
Actul normativ care reglementează timbrul de mediu nu prevede o astfel de scutire.
Si persoana cu handicap psihic poate detine autoturisme si in anumite conditii este scutita de la plata acestui timbru de mediu ,de exemplu daca auto este modificat pentru accesul scaunului cu rotile.O persoana cu handicap psihic poate fi transportata si in scaun cu rotile, nu ?Aceasta modificare este facuta numai de firme specializate si costa foarte mult. In RNTR 7, anexa 9, este specificat la modificari ce pot fi aduse autoturismului : ''Scaun / bancheta modificat (a) pentru facilitarea accesului''(cui ? scaunului sau persoanei?).Nu se specifica daca scaunul sau bancheta soferului, poate fi si a ocupantului (proprietar de fapt) unui loc al banchetei spate.Modificarea trebuie verificata de RAR conform RNTR 7 si inscrisa in cartea de identitate a autoturismului, deci rezulta neplata taxei de timbru.Problema este : ce modificare sa fie facuta scaunului sau banchetei si de catre ce firma (daca trebuie obligatoriu facuta de o firma specializata si autorizata ? ) pentru o persoana cu handicap psihic gr 1 care este violenta cu cei din jur? Practic legea permite acest lucru dar este interpretabila (de cele mai multe ori in detrimentul persoanei cu handicap), poate pentru ca aceste persoane nu au drept de vot...Este interpretata uneori si de persoane (angajati RAR si ANAF) care nu se gandesc decat sa la bagi in buzunar !Parerea mea...
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
wersatu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare fara taxa fireman_mil fireman_mil Buna ziua, Numele meu este Paul Militaru si am achizitionat Wolkswagen Transporter din Germania in ianuarie 2014. Masina este dotata cu lift ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto pe persoana cu handicap postiga postiga daca vreau sa inmatriculez o masina pe numele surorii mele care e persoana cu handicap locomotor (cel mai mare grad posibil) mai platesc taxa de timbru? Iar ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto pentru persoane cu handicap ContSters261618 ContSters261618 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai concret la problema mea. Doresc sa inmatriculez o masina pe numele meu, eu fiind persoana cu handicap ... (vezi toată discuția)