avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt major dar student, mama ma poate da afara din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt major dar student, mama ma poate da afara din casa ?

daca am 25 ani, sunt la facultate anul 1 (m-am inscris acum), si adresa din buletin este cea unde locuiesc in prezent.. ma poate da mama afara din casa ? stiam ca exista art.305 cod penal si art86 cod familiei plus alte articole probabil... dar ma gandesc ca nu ma poate da afara din casa atat timp cat in buletinul meu am domiciliul cu mama in casa. Mama este proprietara casei. Si daca sa zicem ca ma da in judecata sa ma dea afara din casa ..pe timpul judecatii cred ca tot la ea stau pana se pronunta sentinta adica o groaza de timp ca se poate amana procesul f mult timp. pe scurt ma poate da afara din casa INSTANT fara sa existe proces sau ceva ? Multumesc . As vrea sa imi spuneti si cateva articole.
Cel mai recent răspuns: e4c5 , utilizator 06:55, 11 Martie 2013
Nu va poate da afara fara proces, iar cu proces, va poate evacua fara probleme abia peste un an.
Daca faceti probleme si justifica urgenta, peste un an poate cere evacuarea pe calea ordonantei presedintiale.

Nu va poate evacua legal fara o hotarare judecatoreasca. Dar, practic, poate sa va arate usa si sa va de-a afara din casa.
PRACTIC DACA NU VREAU SA IES ? dar DACA o sa vin odata acasa si un vrea sa descuie usa pot sa sun la politie sa le spun ca m-am ratacit sa ma duca acasa ? :) ca doar legal locuiesc acolo...
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2013
darksideliar, utilizator
Si politia o sa vina si o sa bata la usa. Mama va spune ca e proprietara imobilului si ca nu vrea sa va primeasa, așa că poliția se va mulțumi prin a spune că nu are competenta de a o forta sa va lase să intrati si vor pleca fără să vă ajute cumva.

In cazul acesta, dvs. aveti dreptul legal de a merge la Judecatorie si sa cereti o ordonanta presedintiala care sa o oblige să vă lase, dar s-ar putea să vă treziți pe stradă destul de repede.
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2013
Alexandru Munteanu, Avocat
Exista drepturi suficient de puternice ale proprietarului de drept al apartamentului ( mama). In raport cu ea, aveti calitatea de " tolerat" in imobil (in sensul juridic al propietatii). Daca ati depasit 18 ani, si nu sunteti student pana la 25 ani, parintii nu mai au obligatia legala ( nu discutam de cea morala) de a va intretine. Inteleg ca ati depasit si acest prag de varsta. Legal, parintii si-au facut datoria.
Daca proprietara cunoaste unele proceduri, stie ca cea mai simpla solutie nu este sa " va dea afara" ( se aseamana cu o evacuare, e mai complicat) , ci " Sa nu mai lase sa intrati" - caz descris de colegi pe acest forum. In fata acestei situatii, nu aveti solutii simple, si oricum nu pe termen scurt., si oricum nu de perspectiva.

Lasand la o parte orice discutie juridica, banuiesc ca exista serioase motive personale care determina un parinte sa ajunga sa gandeasca astfel.
Sugestia este sa va concentrati mai intai nu pe cum ati putea sa reactionati legal ( cum spuneam, nu prea aveti argumente solide) , ci pe a intelege ce o determina pe mama sa gandeasca in acest fel, ce anume din motivatia ei tine de raportul cu dvs si cum ar influenta o modificare de comportament a dvs decizia ei.
Aveti 25 ani, este cam sfertul vietii. Esta util sa va clarificati: Cum ganditi continuarea, cu o relatie depreciata cu parintele? Cum vedeti anii viitori lipsiti de un sprijin macar moral al parintelui? (Suntem o societate cu o cultura care se bazeaza pe relatii de familie stranse.)

Alte discuții în legătură

Crescut de altii decat parintii zmkalasnikov zmkalasnikov Buna sa incep cu inceputul, la varsta de 8 ani ai mei s-au despartit, iar mama fiind constransa si santajata de parintii tatalui meu,a renuntat la mn. Am fost ... (vezi toată discuția)
Mă poate da afară din casă? gabrielaIv gabrielaIv Bună seara, am și eu o întrebare locuiesc cu părinții, sunt singurul copil, sunt căsătorită și am doi copii, apartamentul este trecut pe numele ... (vezi toată discuția)
Evacuarea unei persoane si anularea cartii sale de identitate fanica2005 fanica2005 buna ziua, acum aproximativ 25 de ani am luat o persoana in spatiu. va rog sa-mi spuneti care este procedura prin care o pot scoate mentionez ca proprietari ... (vezi toată discuția)