avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general constructie noua
Discuție deschisă în Contabilitate în general

constructie noua

firma la care lucrez construieste o cladire noua pt birourile firmei. Doresc sa stiu ce intregistrari contabile se fac pana la definitivarea lucrarilor si inregistrarea cladirii in contabilitate
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 20:14, 21 Februarie 2009
Ordinul 1752/2005 modificat de Ordinul 2374/2007
Art.92
(2) Exemple de costuri care se efectueaza in legatura cu constructia unei imobilizari corporale, direct atribuibile acesteia, sunt:
a) costurile reprezentand salariile angajatilor, contributiile legale si alte cheltuieli legate de acestea;
b) cheltuieli materiale;
c) costurile de amenajare a amplasamentului;
d) costurile initiale de livrare si manipulare;
e) costurile de instalare si asamblare;
f) cheltuieli de proiectare si pentru obtinerea autorizatiilor;
g) onorariile profesionale platite avocatilor si expertilor etc.
95. - 1) I mobilizarile corporale in curs de executie reprezinta investitiile neterminate efectuate in regie proprie sau in antrepriza. Acestea se evalueaza la costul de productie sau costul de achizitie, dupa caz.
(2) Imobilizarile corporale in curs de executie se trec in categoria imobilizarilor finalizate dupa receptia, darea in folosinta sau punerea in functiune a acestora, dupa caz.
(3) Costul unei imobilizari corporale construite in regie proprie este determinat folosind aceleasi principii ca si pentru un activ achizitionat. …

Continutul si functiunea contului contabil 231 - "imobilizari corporale in curs de executie” cuprinse in Planul de conturi general din Anexa la OMEF 2374/2007 pentru acest caz:
- in debitul contului 231 "imobilizari corporale in curs de executie” se inregistreaza valoarea imobilizarilor corporale in curs de executie efectuate in regie proprie, neterminate (722 "venituri din productia de imobilizari corporale) si valoarea imobilizarilor corporale in curs de executie facturate de furnizori (404 "furnizori de imobilizari" ).
- in creditul contului 231 "imobilizari corporale in curs de executie” se inregistreaza valoarea imobilizarilor corporale receptionate, date in folosinta (212 "constructii”)
231=722 si 231=404
212=231 la receptia constructiei
asa este :
231-722
231-404,
in plus mai este 231 - 456 valoarea imobilizarilor corporale in curs de executie primite ca aport la capitalul social.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont 722 natty1954natty1954 natty1954natty1954 buna ziua ,tin contabilitatea la societate de c-tii administratorul s-a hotarat sa faca o modernizare la depozitul de materiale pe care il detine mai concret ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile mmihut mmihut Buna ziua, care sunt inregistrarile uzuale (eventual chiar simplificate, daca exista) pentru un mijloc fix - cladire, executat in regie proprie . (vezi toată discuția)
Inregistrare mijloc fix-proiect minimis szilzs szilzs Buna ziua.In cadrul unui proiect de minimis am cumparat un soft, din valoarea caruia la livrarea softului s-a achitat doar o parte, cu o factura de \"rata I ... (vezi toată discuția)