avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reactualizare cu rata inflatiei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reactualizare cu rata inflatiei

Locuiesc intr-un apartament la ultimul nivel.

Au existat puternice infiltratii de apa din cauza acoperisului stricat. Desi s-au facut mai multe notificari administratia a refuzat sa repare acoperisul pe motiv ca locatarii nu vor.

Deoarece ploua efectiv in casa, am platit reparatia acoperisului din fonduri personale.Reparatia s-a facut cu o firma specializata, respectand toate legile in vigoare(licitatie, tehnologie moderna, garantie ptr lucrarea efectuata)

Lucrarea s-a dovedit de buna calitate , a depasit in perfecta stare perioada de garantie si dupa 6 ani, asociatia mi-a platit costul lucrarii , la valoarea de acum 6 ani, desi in adunarea generala s-a stabilit ca plata sa se faca la valoarea actualizata ptr euro ( se stie ca toate firmele isi calculeaza facturile in euro dupa care le convertesc in ron, la cursul BNR din ziua platii )

In momentul de fata am restante la intretinere ptr care mi se cer penalitati f mari.

De la Institutul National de Statistica am obtinut cat a fost rata inflatiei in ultimii 7 ani, si credeti-ma e f mare.

Intrebare

Pot cere in instanta reactualizarea cu rata inflatiei a sumei platite de catre asociatie ptr lucrarea de izolatie efectuata si eventuala compensare a acesteia cu suma ce o datorez asociatiei ptr penalitati si cheltuieli la intretinere?
Cel mai recent răspuns: mihai1667 , utilizator 18:08, 12 Martie 2013
In ce an ati achitat reparatia? In ce an vi s-au restituit banii ? Pentru ca in cazul dvs se pune problema prescriptiei extinctive.
Am platit reparatia in vara lui 2005, am primit banii in octombrie 2011. Faptul ca asociatia a platit costul lucrarii arata ca a recunoscut in fapt datoria. Urmatorul termen de prescriere , ma gandesc eu s-ar implini spre sfarsitul anului 2014 , de aceea sper sa pot cere aceasta indexare a sumei platite cu rata inflatiei.

Credeti ca am vreo sansa sa obtin aceasta reactualizare a pretului platit ptr acoperis?

Multumesc f mult ptr raspuns !
La urma urmei au fost indexati cu rata inflatiei banii depusi la CEC inainte de 1989 ptr achizitionare de autoturisme Dacia !!!

Mi se pare corect ca asociatia sa plateasca diferenta de bani daca a platit dupa 6 ani costul reparatiei, de vreme ce se grabeste sa incaseze penalitati.
Bine ar fi sa se faca o intelegere amiabila intre asociatie si proprietar.Ambii aupartea lor de vina iar legea 230/2007 permite exceptii la plata penalitatilor ptr situatii speciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii acoperis pionel pionel In blocul in care m-am mutat acum 9 luni avem urmatoarea situatie: la ultimul etaj exista o uscatorie care a fost inchiriata de catre un vecin. In schimbul ... (vezi toată discuția)
Cine plateste costurile legate de reparatia acoperisului pentru apartamentele situate la ultimul nivel busuioct busuioct In calitate de nou proprietar al unui apartament situat la ultimul nivel, am avut surpriza ca la preluarea sa de la vechiul proprietar sa constat ca tavanele ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis MIctheo MIctheo In baza legislatiei in vigoare privind functionarea si organizarea asociatiilor de proprietari, am facut o contestatie in prima faza catre presedintele ... (vezi toată discuția)