avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... punerea in executare a unei sentinte
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

punerea in executare a unei sentinte

Doresc sa stiu cum se procedeaza cand am castigat un proces civil si am de recuperat o suma de bani. Nu am mai fost in situatia asta, ca sa stiu cum sa fac. Va multumesc mult pentru sfat.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 15:55, 14 Martie 2013
Incercati sa obtine suma de la debitor pe cale amiabila, in caz contrar apelati la un executor.
Succes!
Legalizati sentinta din fond cu mentiunea definitiva si irevocabila. Trimiteti o notificare debitorului in care solicitati sa execute obligatia de plata de buna voie, anexati sentinta legalizata in copie notificarii. In cazul in care debitorul nu executa de buna voie, va adresati unui executor judecatoresc cu o cerere de executare silita a dispozitivului sentintei. si demarati astfel procedura de executare silita impotriva debitoarei.
Buna ziua,

Consider ca atunci cand spuneti ca ati castigat un proces, va referiti la faptul ca exista o hotarare definitiva si irevocabila .
In acest sens, puteti investi hotararea cu formula executorie si apoi sa va adresati unui executor judecatoresc.
Incepand cu data de 15.02.2013, data de la care a intrat in vigoare noul Cod de procedura civila HOTARARILE JUDECATORESTI NU SE MAI INVESTESC CU FORMULA EXECUTORIE. Investirea se va face concomitent cu incuviintarea executarii silite in cadrul acestei din urma proceduri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

incuviintare de catre instanta a executarii sentintei suciu_diana suciu_diana Buna seara, as dori sa va intreb daca mai este nevoie ca o sentinta definitiva data pe dreptul muncii, sa fie incuviintata de instanta, inainte ca ea sa ... (vezi toată discuția)
Învestirea cu formulà executorie a hotararii judecatoresti ContSters158160 ContSters158160 Si in cazul unei hotarari judecatoresti in cadrul unui conflict de munca este necesar acest proces de investire cu formula executorie a hotararii ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie adinutza.2008 adinutza.2008 Consiliul local a castigat in instanta rezilierea unui contract de inchiriere. Intreb: dupa aplicarea mentiunii definitiv si irevocabil pe sentinta civila, ... (vezi toată discuția)