avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire conturi bancare in \\"calitate\\" de garant ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire conturi bancare in "calitate" de garant ipotecar

In 2007 am contractat un credit bancar persoane fizice punand ca ipoteca casa
parintilor mei.
Incepand cu anul 2011 am fost pus in imposibilitatea de a mai putea sustine ratele lunare.Drept urmare,in noiembrie 2012 se incuvinteaza executarea silita.
Contractul de credit bancar este intre:
-Banca......,reprezentata prin XY (director sucursala) si prin ZX (ofiter credit),denumita in continuare "banca"

si

-Dl.ER(subsemnatul).........,denumit in prezentul contract "imprumutat"
-Dl.TR(tata)........................,denumit in prezentul contract "garant ipotecar"
-Dna.SR(mama).................,denumit in prezentul contract "garant ipotecar"

Astazi ,cei doi garanti ipotecari au avut surpriza sa le fie poprite conturile in care primesc pensia.
Nu este un abuz din partea executorului judecatoresc?
Garantii ipotecari nu raspund doar in limita ipotecii???
[editat citat]

Poprirea este forma cea mai usoara de obiectivare a executarii silite si bineinteles ca sumele poprite vor fi in limitele ipotecii. Ati fi preferat mai degraba sa execute direct imobilul ipotecat si sa vi-l vanda prin licitatie publica?

Daca sunteti nemultumiti puteti formula contestatie la executare dar eu nu cred ca ar fi un pas intelept. Creditorul trebuie sa-si indestuleze creanta cumva; sa fiti multumiti ca nu ati dat peste un executor care sa scoata casa direct la vanzare - se poate si asa - .
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Daca debitorul principal nu achita debitul va plati garantul cu veniturile sale. Doriti sa va fiti executat pe imobil ?Cred ca e de preferat sa ramaneti cu casa . Executorul a procedat corect.
Repet : "girant ipotecar"
Este un abuz din partea executorului ( sau o eroare materiala ). Garantii ipotecari raspund doar in limita garantiei aduse, respectiv doar cu bunul imobil adus in garantie. Va recomand sa faceti contestatie la executare, instanta va dispune, in cazul admiterii contestatiei, la restituirea sumelor poprite! Totodata, pune-ti in vedere executorului judecatoresc aceasta eroare si solicitati sa ridice poprire de pe pensiile garantilor ipotecari. Exista posibilitatea ca acesta, in temeiul unui p-v de indreptare eroare materiala, sa dispuna atat ridicarea popririi, cat si restituirea sumelor poprite.
Am luat legatura cu executorul judecatoresc si mi-a raspuns ca nu cunoaste dosarul ( !!!! ),justificandu-se ca eventuala greseala ar fi fost comisa de "blonda de la drept" ce activeaza pe post de asistenta in respectivul b.e.j. Maine ,dupa ce va studia dosarul ( la 3 luni dupa inceperea procedurii de executare silita !?) ,imi va da un raspuns.

Multumesc pentru raspuns !

Alte discuții în legătură

Am un credit ipotecar pe un apartament. În caz de neplata a ... alexandrugeorgescu1 alexandrugeorgescu1 Am un credit ipotecar pe un apartament. În caz de neplata a obligațiilor, în ce ordine se recuperează sumele? Adică executarea silită a imobilului și ... (vezi toată discuția)
Neplata credit ipotecar make_ar make_ar Sa zicem ca X are un credit ipotecar, garantat cu imobil. Nu mai plateste rata. Ce masuri poate lua banca impotriva lui, in afara executarii garantiei? In ... (vezi toată discuția)
Garantul ipotecar raspunde cu bunurile sale? Nicoleta Popescu Nicoleta Popescu Buna ziua am girat casa pentru firma fratelui meu firma a dat faliment,am fost contctact de catre banca in vedere solutionarii ceditului respectiv si m-au ... (vezi toată discuția)