avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Cerere de rambursare in Romania pentru TVA platit in ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Cerere de rambursare in Romania pentru TVA platit in Italia

Buna ziua,
Pot cere restituirea TVA-ului platit in Italia la achizitionarea de marfa? Sunt SRL platitor de TVA inscris in ROI. Intreb pentru ca stiam ca la achizitionarea (de exemplu) a unei masini din UE se face in Romania o cerere de restituire a TVA-ului. Se poate la fel si cu marfa? Comerciantii italieni nu au vrut sa-mi factureze din start fara TVA.
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 13:38, 18 Martie 2013
Stabiliti daca produsul achizitionat este supus unei exceptii d.p.d.v al tva,poate ca bunul trebuia impozitat in Italia.Fie nu a stabilit ca sunteti inreg in serviciul VIES si a considerat ca nu trebuie sa factureze fara tva, neavand un cod valid.
Chiar daca factura pe care o detineti are tva va trebui sa o tratati ca pe o achizitie intracomunitara si sa-i aplicati tratamentul adecvat(taxarea inversa) baza fiind valoarea marfii inclusiv tva din Italia, sa o declarati in D390
Am cumparat haine din Italia care au fost facturate cu tot cu tva 21% la ei. Nu au acceptat sa-mi dea fara tva. cum verific daca ei sunt inscrisi in ROI, pentru ca eu sigur m-am inscris. Pot sa-i determin sa-mi factureze fara tva? ei ce ar trebui sa scrie la tva? taxare inversa?
pentru ai verifica urmariti linkul[ link extern ]
ce fel de haine ati achizitionat?
daca ati achizitionat second hand atunci au procedat corect si le-au taxat in Italia
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2013
Carmen Jurubita, Contabil
sunt haine noi pe care eu le vand intr-un complex comercial. din Italia am cumparat aceste haine noi din magazin, nu de la en-gros
Poate fi vorba de transportul acestor haine, vanzatorul nu poate face dovada ca marfa lui paraseste Italia , atunci aplica tva Italia.A considerat-o o operatiune efectuata pe piata din Italia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2013
Carmen Jurubita, Contabil

Alte discuții în legătură

Platitor de tva cu taxare inversa portocala142002 portocala142002 Buna ziua!Tocmai mi-am depus dosarul pentru infiintarea unui PFA si acum nu stiu ce si cum sa fac privind tva`ul..Eu marfa o achizitionez din UE ..din afara ... (vezi toată discuția)
Import dintr-o tara membra ue Andreea Suciu-expert contabil Andreea Suciu-expert contabil Buna ziua, mi-am deschis un SRL, comert cu amanuntul pe internet, si intentionez sa aduc haine din Spania, pe care apoi sa le vand in magazinul on line. ... (vezi toată discuția)
Afaceri intracomunitare marianstoicagr marianstoicagr buna ziua intentionez sa deschidem un magazin in romania, marfa v-a fi achizitionata din Grecia de la magazin engros chinezesc. Societatea din romania este ... (vezi toată discuția)