avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Cerere de rambursare in Romania pentru TVA platit in ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Cerere de rambursare in Romania pentru TVA platit in Italia

Buna ziua,
Pot cere restituirea TVA-ului platit in Italia la achizitionarea de marfa? Sunt SRL platitor de TVA inscris in ROI. Intreb pentru ca stiam ca la achizitionarea (de exemplu) a unei masini din UE se face in Romania o cerere de restituire a TVA-ului. Se poate la fel si cu marfa? Comerciantii italieni nu au vrut sa-mi factureze din start fara TVA.
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 13:38, 18 Martie 2013
Marfa este cumparata din magazin si ridicata in acel moment de catre o ruda a mea. factura este facuta pe firma din Romania iar vanzatorii sunt informati ca este destinata vanzarii in Romania.
Nu este suficient ca vanzatorii sa fie informati ca marfa va fi destinata vanzarii in Ro, trebuie si documente care sa ateste acest aspect.
În cazul în care bunurile nu sunt expediate sau transportate, locul livrării
este considerat a fi locul unde se găsesc bunurile la momentul la care
este efectuată livrarea
.Din DIRECTIVA 2006/112/CE A CONSILIULUI
din 28 noiembrie 2006 privind sistemul comun al taxei pe valoarea adăugată.Iar locul livrarii este Italia , atunci livrarea se face cu tva Italia(21%)
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2013
Carmen Jurubita, Contabil
In Italia se deplaseaza o persoana care cumpara marfa si o aduce in Romania cu autocarul. Documente de deplasare inseamna bilet si ordin de deplasare?
urmariti linkul [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor de tva cu taxare inversa portocala142002 portocala142002 Buna ziua!Tocmai mi-am depus dosarul pentru infiintarea unui PFA si acum nu stiu ce si cum sa fac privind tva`ul..Eu marfa o achizitionez din UE ..din afara ... (vezi toată discuția)
Import dintr-o tara membra ue Andreea Suciu-expert contabil Andreea Suciu-expert contabil Buna ziua, mi-am deschis un SRL, comert cu amanuntul pe internet, si intentionez sa aduc haine din Spania, pe care apoi sa le vand in magazinul on line. ... (vezi toată discuția)
Afaceri intracomunitare marianstoicagr marianstoicagr buna ziua intentionez sa deschidem un magazin in romania, marfa v-a fi achizitionata din Grecia de la magazin engros chinezesc. Societatea din romania este ... (vezi toată discuția)