avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturi pierdute
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturi pierdute

Buna ziua,

As avea nevoie de un sfat in legatura cu niste facturi pierdute.
In 2006 societatea avea facturier achizitionat de la Imprimeria Nationala asa cum se proceda in acea perioada cu serie si nr prealocate.
Deoarece firma a devenit in timpul anului 2006 platitoare de TVA prin depasirea CA a fost nevoita sa schimbe facturierul inainte de a epuiza toate nr. Facturierul a fost pastrat in arhiva cu exemplarele ramase in carnet. Societatea si-a mutat arhiva de 2 ori in aceasta perioada si s-a constatat acum ca lipsesc 5 numere din carnetul de facturi.
Cum se procedeaza in aceasta situatie? Este suficient ca administratorul sa dea o declaratie pe propria raspundere ca acele facturi nu au fost emise si s-au ratacit pe timpul mutarii?

Multumesc
La control veniturile aferente acelor facturi va fi estimat,administratorul poate sa de oricate declaratii. Mai cautati-le poate se gasesc!
Facturierul a fost utilizat in anul 2006 pana in luna iunie, apoi s-a achizitionat un alt facturier deoarece a devenit platitor de TVA. Perioada aceea nu mai este supusa controlului.
Dar acum este vorba despre un control de la politie in legatura cu o autorizare specifica activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturier mironR mironR Buna ziua, am deschis recent un SRL - microintreprindere si trebuie sa achizitionez facturier si chitantier. Va rog sa ma ajutati cu modelul necesar( ... (vezi toată discuția)
Facturi si chitante - lipsa serie plummy plummy Buna ziua. Ce se paote intampla si care sunt sanctiunile daca pe o parte din facturile si chitantele emise s-a omis trecerea seriei, scriindu-se numai ... (vezi toată discuția)
Eliminare din arhiva unui srl a documentelor anulate amb35 amb35 Buna ziua, Doresc sa fac putina curatenie in arhiva. Este vorba de un SRL cu 2 asociatii, ambii cu functie de administrator. Stiu ca se pastreaza 50 ani ... (vezi toată discuția)