avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ma da afara din casa cu copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ma da afara din casa cu copilul

sunt casatorita doar la starea civila cu sotul..Cand lam cunoscut el detinea casa.Akm avem si un copil,o fetita de 1 an si 2 luni,nu ne mai intelegem iar el vrea divort.Vrea sa vanda casa si pe mine cu copilul sa ne dea efectiv in strada,nu-l intereseaza.Casa este in com Pantelimon,pe teren concesionat.Eu ce drepturi as avea sau ce pot sa fac ptr ca nu am unde sa merg. VA ROG DIN INIMA CA DE LA PARINTE LA PARINTE SA MA AJUTATI.Nu am nici venit de cat alocatia fetei si la acest moment de mult timp mananc cei gatesc si iei,ptr ca nu am de unde.
Mergeti la OCPI sa noteze in cartea funciara ca locuinta a familiei. Mergeti cu buletin, certificat de casatorie si actul casei. Asta ca sa nu poata sa vanda pana dupa divort.
Daca va da afara , mergeti la politie si depuneti plangere pentru abandon de familie.
Daca ajungeti la divort, va trebui sa va orientati unde veti locui apoi, ca in final, va poate evacua.
Va trebui sa va ganditi si cu ce veti creste copilul dupa divort, tatal va fi obligat sa plateasca pensie, dar si dvs sunteti datoare sa intretineti copilul.
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
gi-jane2, moderator
multumesc mult.Dar pot merge cu acele acte fara el sa pot face ceva?
Mergeti cu actele casei, certificatul de casatorie, cel de nastere al copilului, copie dupa acestea, o cerere si vedeti ce va zic de la OCPI.
Parintii mei sunt din Oras Calarasi si as putea merge la dansii,dar as vrea intai sa incerc sa fac tot ce imi sta in putere si sa obtin si eu un drept la casa.Mentionez nu sa ii cer ceva sa nu poata avea ocazia sa ne dea afara ,ptr ca sigur cand se va gasi cumparator o va face.Of,.Pe aceasta casa nu este de cat un contract facut la primarie nimic altceva .nu carte funciara ni cadastru nu nimic.Deci ce as putea face sa sal tin pe loc macar pana face fata 2 anisori ,deoarece apoi o duc la gradi.Si inca ceva va rog... Dar eu pot sa nu accept sa divortez?Se poate?


Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Daca nu are cadastru si intabulare pe casa, nu aveti cum sa notati in Cartea funciara ca locuinta a familiei, dar nici sotul nu are cum sa vanda. Drept la casa nu aveti, ci puteti locui acolo pana la divort.
Daca va da afara, mergeti la politie imediat.
Puteti sa nu fiti de acord cu divortul, dar va opuneti degeaba, tot va divorta. Daca exista certuri intre dvs, e pacat sa va cresteti copilul in acest mediu, mai bine v-ati muta la parinti , va cautati acolo ceva de lucru.

:offtopic:
Ca sa postati un mesaj, apasati butonul raspunde, nu pe cel de citeaza.
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa ionela14 ionela14 buna seara ! sunt casatorita cu sotul meu de 28 de ani , casa in care locuim este dobandita de el inainte de casatorie de la bunica lui printr-un act de ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament dobandit inaintea casatoriei AlinaStanciu80 AlinaStanciu80 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: sotul vrea sa vanda apartamentul in care locuim impreuna cu cei 2 copii minori, impotriva vointei mele ... (vezi toată discuția)