avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... De ce drepturi beneficiaza aceasta mama?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

De ce drepturi beneficiaza aceasta mama?

situatia este urmatoarea: relatie de concubinaj pe parcursul a 11 ani din care au rezultat 6 copii, nerecunoscuti de tata in acte. cei doi au trait in concubinaj in casa tatalui, primita prin donatie de la mama acestuia. mama a fugit de acasa cu cei 6 copiii batuta fiind de el. Nu are loc de munca si nici unde sa locuiasca. Ce demersuri juridice poate initia? au dreptul la ceva din casa copiii? merita deschis proces de stabilirea filiatie (cred ca asa se numeste) sau e riscant ca astfel sa nu fie incredintati copiii tatalui. mama doreste sa isi creasca copiii.
Cel mai recent răspuns: elennna , utilizator 14:48, 18 Martie 2013
Intai trebuie sa se stabileasca filiatia fata de tata, apoi abia dupa decesul tatalui poate fi vb de un drept la casa al copiilor.
Mama vrea sa-i creasca , dar ziceti ca nu are unde si nici cu ce.
Tatal ar avea unde sa-i creasca , dar nu stiu daca e dispus.
Mama poate cere stabilirea paternitatii in instanta si pensie de intretinere pentru copii. Suma maxima va fi de 1/2 din salariul tatalui.
in prezent tatal nu are niciun drept asupra copiilor, nici copii nu pot pretinde nimic de la tatal lor, pentru a pretinde pensie de intretinere sau alte bunuri ar trebui intai sa se stabileasca filiatia si apoi pensia de intretinere

mama are dreptul la contravaloarea bunurilor pe care in cei 11 le-a cumparat in casa concubinului, precum si despagubiri daca a participat la imbunatatiri aduse casei, pe care le poate obtine pe calea unei actiuni in pretentii
NU STIU CAT DE DISPUS AR FI TATAL SA II CREASCA, CACI CONSUMA ALCOOL SI E FOST F VIOLENT SI CU MAMA SI CU EI. Casa in care el locuieste are valoare f mare, dar e deconectata de la utilitati. Nu lucreaza nicaieri si nici nu intentioneaza. Merita oare deschis proces?
mama nu ar trebui sa dovedesca cu chitante ca a participat la bunurile comune?

[ cand aveti de completat un mesaj, folositi butonul " editeaza", de asemenea va rog sa nu folositi litere majuscule la scrierea mesajelor, multumesc]
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara ! va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns ... Koala1234 Koala1234 Buna seara ! Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns … o prietena are un copil de 10 ani, tatal copilului in tot acest timp nu a vrut sa aiba de a ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune lau_25 lau_25 Buna ziua, am si eu o intrebare. Mama mea a stat intr-o relatie de concubinaj timp de 10 ani de zile. Tatal meu vitreg,concubinul mamei, are 3 copii din 2 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!va rog sa ma lamuriti daca se poate cu situatia urmatoare:un ... Ciobanita55 Ciobanita55 Buna ziua!Va rog sa ma lamuriti daca se poate cu situatia urmatoare:un minor rezultat dintr-o relatie de concubinaj urmata de casatorie si mai apoi de ... (vezi toată discuția)