avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nu pot construi pe terenul meu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nu pot construi pe terenul meu?

buna ziua azi am fost sa ridic certificatul de urbanism de la primaria sec 1 si au zis ca nu pot construi nimic pe acest teren deoarece este zona verde.
cum pot face sa imi dea voie sa imi construiesc pe acest teren?
pot da primaria in judecata? pot castiga?sa imi dea voie sa construiesc sau macar sa imi dea un alt teren in alta parte?

terenul se afla bucuresti cartierul giulesti

va rog frumos invatati-ma si pe mine cum sa procedez cum sa fac sa fie bine sa nu pierd timpul si bani,pentru ca as vrea sa construiesc in aceasta vara

va multumesc astept indrumari
Cel mai recent răspuns: bengulescubogdan , utilizator 23:30, 21 Martie 2013
Atacati actul prin care vi s-a respins cererea in contencios administrativ . Atentie aveti o procedura prealabila. Solicitati mai intai revocarea actului la organul care l-a emis sau organului superior dupa care va adresati instantei . (Legea 554/2004)
Din pacate, chiar si daca urmati calea recomandata de doamna avocat, tot nu veti reusi sa construiti in aceasta vara.

Inainte de a va adresa instanţei de contencios administrativ competente, trebuie să solicitati autorităţii publice emitente sau autorităţii ierarhic superioare, dacă aceasta există, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea în tot sau în parte a acestuia. Este ceea ce se numeste "plangere prealabila".

Atentie la redactarea ei si chiar la intitularea exact in acest fel! Atentie catre cine o indreptati (autoritatea publica emitenta a actului pe care il contestati sau cea ierarhic superioara)! Daca o indreptati gresit, se va considera ca neindeplinita procedura. E bine sa va fie redactata de un avocat, pentru ca intre plângerea prealabilă şi acţiunea în contencios administrativ trebuie să existe o identitate de obiect.

Actiunea in contencios va fi respinsa ca inadmisibila daca nu va fi indeplinita anterior procedura prealabila. Dovada indeplinirii procedurii prealabile va trebui atasata cererii de chemare in judecata. Nu se admite inaintarea actiunii in instanta pina la expirarea termenului de examinare a plangerii prealabile de catre organul competent sau expirarea termenului de solutionare a cererii referitoare la un drept recunoscut de lege (30 de zile de la momentul depunerii ei), de aceea instanta in asemenea cazuri refuza primirea cererii. Am intalnit insa si situatii cand au fost primite...

Ce vreau sa spun insa este ca desi termenele in contencios sunt scurte (regim de urgenta), tot nu cred ca sunt sanse sa obtineti si o hotarare favorabila si definitiva si o autorizatie de constructie care sa va permita inceperea lucrarilor pana la termenul dorit de dumneavoastra.

Daca doriti insa sa beneficiati de teren, trebuie sa faceti aceste demersuri, chiar daca veti construi la anul (sau peste doi ani...).
am fost la primarie iar si miau zis ca este aflat in zona v5 adica protectie pentru infrastructura tehnica , este sina de tren dar este departe peste 70 de m de mine ce pot face sa le pot dovedi ca nu sunt 50 m cum zic ei? pentru ca nici macar nu pot construi nimic nici macar un cotet dupa cum zic ei...ce pot face tot la tribunal sa apelez ajutati-ma si pe mine va rog spuneti-mi unde sa am duc sa pot rezolva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizari 2011 teodoraroman teodoraroman Imi vine greu sa pun intrebarea atata timp cat sunt restrictionari in privinta mentionarii persoanelor juridice... incerc sa formulez totusi astfel : cui ... (vezi toată discuția)
Contencios administrativ sau comisia de arbitraj? emillius emillius Buna ziua, Intr-o problema cu o institutie publica, actiunea in contencios administrativ este diferita de cea in Comisia de arbitraj a autoritatii ierarhic ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea plangerii prealabile Adriana B Adriana B este obligatorie plangerea prealabila la atacarea unui act administrativ privind eliberarea din functie (dispozitia de primar) ? (vezi toată discuția)