avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Declaratia 390 VIES
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Declaratia 390 VIES

Buna seara,

Am o intrebare referitor la declaratia 390 VIES:
"Declaratia recapitulativa 390 VIES se depune lunar, pana la data de 25, de catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA care au efectuat livrari, achizitii sau prestari de servicii in tarile membre ale Uniunii Europene, sau in cadrul unei operatiuni triunghiulare."

Pana acum am depus lunar pentru ca am prestat servicii in tarile membre UE.

Dar pentru luna februarie NU am efectuat nici un fel de achizitii si nici nu am prestat nici un serviciu.

Presupun ca nu depun declaratia pentru luna februarie, corect ? ( De altfel aplicatia nu-mi da voie, nu se valideaza daca nu am nici o achizitie/prestare serviciu )
In acest caz trebuie cumva sa depun alta declaratie ?

Mentionez ca sunt inregistrat in scopuri de tva pentru prestari de servicii intracomunitare (nu sunteti platitor de tva in romania) si am depus lunar doar 390 VIES nefiind nevoie de altceva.



Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
ionut_2005ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 21:55, 20 Martie 2013
Buna seara,

Potrivit art.156^4, alineatul 4 din CF,
Declaraţiile recapitulative se depun numai pentru perioadele în care ia naştere exigibilitatea taxei pentru operaţiunile menţionate la alin. (1).

In cazul in care nu ati efectuat operatiuni intracomunitare, atunci nu aveti obligatia depunerii deoarece nu exista o taxa care sa devina exigibila in sensul articolului citat.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva factura bilet de avion camelia adina camelia adina am o factura de la wizz ungaria (fara tva , in HUF ) pe care imi scrie la tva ,, scutit cu drept de deducere ,, cum fac nota contabila pt acesta factura? se ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare-declaratia 390-decont tva roxanag roxanag Buna seara, Am prestari de servicii intracomunitare(servicii traducere ,servicii de turism),pe care evident le -am declarat in declaratia 390-VIES.Firma ... (vezi toată discuția)