avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Caz Executare Silita - Valoare Imobil
Discuție deschisă în Executare silită

Caz Executare Silita - Valoare Imobil

Buna ziua,
Am o intrebare legata de situatie in care ma aflu in prezent. Am avut un credit ipotecar, nu am putut sa il mai platesc (a venit criza, mi-am pierdud locul de munca) si banca a cesionat catre o firma de recuperare din Bucuresti. Am incercat sa i-au legatura cu ei si nu am reusit. Dupa o perioada de 2-3 ani in care nu s-a intamplat nimic anul trecut au trecut la executarea silita printr-un executor din Brasov. Creditul a fost pe numele meu si 2 giranti plus casa ca si garantie. Valoare imobilului evaluat la momentul creditulu (2008) a fost de 100000 euro. Creditul tot de 100000 euro. Acum a fost evaluata casa de catre un evaluator din partea BEJ la suma de 55000 euro. Casa s-a vandut la licitatie catre aceeasi firma de recuperare care a preluat creanta, neprezentandu-se nimeni la licitatii, pentru suma de 43000 euro. Acum am primit somatie sa predeau casa. Vreau sa intreb ce se intampla cu diferenta de bani pana la valoarea creditului? Ce solutie exista si daca pot, in instanta, sa obtin posibilitatea sa platesc doar diferenta de la 43000 euro pana la valoarea imobilului evaluat in conditiile actuale de piata, la 55000 uro?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DoinaDMM , utilizator 20:14, 21 Martie 2013
Din pacate, executarea va merge mai departe, se va incerca recuperarea diferentei de la 43 de mii pana la cat datorati ( principal credit ramas + penalitati+ cheltuieli de judecata si executare- probabil tot in jur de 100 de mii sau chiar mai mult ), se vor urmari veniturile dvs , ale girantilor, bunuri in patrimoniul dvs, bunuri ale girantilor.

Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Nu exista nicio posibilitate prin care sa le platiti doar suma totala de 55 mii. Creditul a fost de 100 mii, atat trebuie sa recupereze banca (plus cheltuielile aferente).
Plus accesoriile creantei, dobanzi, penaltitati si comisioane.
CosminOM a scris:

Ce solutie exista si daca pot, in instanta, sa obtin posibilitatea sa platesc doar diferenta de la 43000 euro pana la valoarea imobilului evaluat in conditiile actuale de piata, la 55000 uro?
Multumesc!


In acest moment, creditorul care a preluat imobilul in contul creantei, este proprietarul acestuia. Pentru a ramane in acest imobil, puteti incerca o negociere cu acest creditor in ideea cumpararii imobilului de la acesta.
Nu puteti evita evacuarea. Calea amiabila este unica solutie, daca creditorul accepta propunerea Dvs.
Ma indoiesc ca in cazul Dvs., odata ce nu a-ti contestat executarea silita in instanta si nici raportul de evaluare, sa mai fie posibila intoarcerea executarii silite.
Prev. art. 507 alin. 2 " Debitorul nu poate licita nici personal, nici prin alte persoane." - exclude posibilitatea Dvs. de a participa la licitatia propriului imobil executat silit, prin urmare nici nu se poate discuta de plata vreunei diferente pana la pretul din raportul de evaluare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare imobiliara elenadanielagri elenadanielagri Am o casa care a fost evaluata la suma de 150000 eur,.sunr datoare cu suma de 11500 eur la o persoana fixica,am o ipoteca pusa pe casa in suma de 43000 eur.Am ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru neplata unui credit de nevoi personale fara garantie radupe radupe Buna ziua. Am contractat un credit de nevoi personale fara garantie,pe care,din mai multe motive,nu am reusit sa-l mai achit. Banca,cum era de asteptat,a ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil SteliPopescu SteliPopescu Buna ziua. Pe 29.12.2022 am vandut un imobil (casa+teren, casa fiind veche, degradata, construita in 1930) iar cumpărătorul, conform contract, mai avea de ... (vezi toată discuția)