parintii mei au primit o notificare conform careia trebuie sa returneze toti banii primiti de la APIA pentru terenuri din anii 2008 -2009,la baza acesteia fiind explicatia ca masuratorile nu au fost corecte...masuratorile fiind facute de primarie.....ce e de facut?tatal meu a primit subventii pentru pamanturi pe baza actelor,eliberate de primarie,si in urma masuratorilor facute de cei doi consultanti de la APIA!DE CE TREBUIE SA RETURNEZE BANII DACA NU A FOST GRESEALA LUI,??
sunteti sigur ca masuratoriile le-au facut cei de la primarie?
Cunosc cazuri ale functionariilor de la primarii,in care nu au timp ptr a masura etc. Cei de la primarie de fapt intreaba pe proprietarul terenului,cati mp de teren are,cati mp teren lucreaza,etc,iar apoi elibereaza adeverinta conform spuselor celui care declara.
Mai precis:
Tatal dvs poate a mers la primarie,a declarat o suprafata de mp la primarie ptr a cere o adeverinta catre APIA,iar functionarii i-au eliberat adeverinta conform declaratiilor tatalui dvs cu suprafata de teren specificata de tatal dvs,iar apoi intre timp.....consultatii de la APIA au vazut falsuri dupa verificari.
Nu sunt sigur daca asa s-a petrecut si la dvs,dar va intreb: Au masurat cei de la primarie sau cei de la primarie au scris in adeverinta cea ce a declarat tatal dvs?
Stati de vb cu tatal dvs,si vedeti care a fost situatia reala.
Toate declaratiile facute de un detinator de teren se fac in fata functionarului de la primarie,iar functionarul noteaza aceste date / declaratii in registrul agricol.
Arenda
popescuginel
Va rog sa imi spuneti care sunt riscurile pe care mi le asum atunci cand iau o suprafata de teren in arenda! Ca sa explic mai bine: am intrebat un functionar ... (vezi toată discuția)