avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deductibilitate facturi
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deductibilitate facturi

Buna ziua,

Daca pe factura primita de la un furnizor nu mi s-a trecut sufixul RO in fata codului meu fiscal (eu fiind platitor de TVA), exista vre-un risc ca respectiva factura sa nu fie deductibila la un eventual control?

Mentionez ca codul fiscal este corect, dar lipseste RO in fata lui.

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2013
alexs2012, utilizator
Cel mai recent răspuns: sc vox legis corp srl , Consilier juridic 21:47, 24 Martie 2013
cereti furnizorului sa anuleze si sa refaca factura, pt. ca nu cred ca este imperios, dar un control mai catolic decat Papa poate gasi nod in papura, altfel in dubio contra fiscum, adica unde este indoiala trebuie interpretata in favoarea dvs. eu nu mi-as face probleme pt. ca sunteti inregistrat platitor TVA deci si deduceti, dar nu e pielea mea la saramura. oricum daca aveti/nu aveti basca e problema oricand.
Multumesc, este vorba de facturi lunare recurente pe o perioada de 1 an si jumatate, de aceea nu as vrea sa cer refacerea lor decat daca este absolut necesar.
nu mai cereti nimic si stati linistit pt. ca oricum cand vin dnii. gasesc ceva. iertare pt. datul cu parerea eu sunt jurist si va dau dezlegari in acte contabile, dar sunt administrator de firme (de nu spun cati ani).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare servicii cu tva, prestatorul nefiind platitor de tva...inselaciune? alina10 alina10 Anul trecut am colaborat pentru o scurta perioada de timp cu o firma, de fapt au facut ceva lucrari pentru firma mea. Mi-a emis o factura pe care eu am ... (vezi toată discuția)
Contracte externe cu furnizori si clienti mmanu mmanu am un contract cu un furnizor exteren : -nu este inregistrat la finante contractul cu furnizorul extern, -am vb cu el sa imi trimita certificat de rezidenta ... (vezi toată discuția)
Plata tva pentru achizitii intracomunitare ION RUCSANDESCU ION RUCSANDESCU Buna ziua. Pe scurt, un PF a achizitionat din Austria in mai 2007,niste utilaje agricole de aproximativ 42.000 euro,in cadrul unui program Sapard.Pe linga ... (vezi toată discuția)