avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Marturie mincinoasa

Buna ziua
Intr-un dosar civil,de anulare partiala a unui titlu de proprietate,reclamantul prin actiune declara ca este ''mostenitor exclusiv'' al unui teren.
Deoarece nu este adevarat,acesta are o sora si alte rude indreptatite sa solicite terenuri si alte bunuri, cum si unde trebuie sa depun o plangere penala impotriva reclamantului si daca pot sa ma adresez si judecatorului din dosarul civil in cauza.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: raluca banica , utilizator 02:37, 24 Februarie 2009
Daca stiti ca trebuie facuta plangere penala de ce scrieti la civil de ea?

Ca sa exista infractiunea de marturie mincinoasa trebuie ca omul sa fie martor... or el nu e martor, e reclamant.
Asa incat, oriunde ati depune cererea, nu va tine.
In plus, exista mare diferenta intre mostenitor si copil al unui om... daca sora nu a acceptat mostenirea, ea poate sa nu fie mostenitor.
Trebuie făcută distincţia între descendent şi moştenitor.

Doar descendenţii care au acceptat succesiunea sunt moştenitori, nu şi cei care au renunţat la succesiune sau care nu şi-au exercitat în termen dreptul de opţiune.

Mai trebuie făcută distincţia între descendenţii care, chiar dacă nu au renunţat la succesiune, au stat pasivi, şi cei care au uzat de dreptul de a cere reconstituirea dreptului de proprietate în temeiul legilor restituirii.

reclamantii si paratii, adica partile dintr-un proces, pot sa solicite orice in fata instantei, chiar lucruru evident nereale. Singurul lucru pe care il poate face adversarul este combaterea acestor afirmatii prin probe. De marturie mincinoasa se pot face vinovati doar martorii, nu si partile. Sanctiunea lor este pierderea procesului si plata cheltuielilor de judecata
Adresati-va cu plangere penala pentru fals in declaratii la parchetul de pe langa judecatoria care solutioneaza cauza,si aratati in plangere cele semnalate de dvs.Daca in cauza,procurorul de caz va incepe urmarirea penala impotriva respectivului,procesul civil va fi oprit pana la solutionarea cauzei penale.
daca celelate rude nu au cerut deschidera succesiunii in calitate de descendenti si oricum nu mai sunt in termen sa ceara reconstituirea dreptului de proprietate pe legi speciale,au dreptul la actiune pe dreptul comun sa revendice dar nu terenuri si in acelasi timp pot ataca certificatul de calitate de mostenitor care probabil constituie baza calitatii pe care si-o aroga reclamantul.numai una dintre rude poate interveni in procesul civil.cat despre ce puteti face dumnevoastra,incercati un denunt daca dezbaterea succesiunii si obtinerea certificatului de mostenitor s-au facut ilegal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii in proces penal? Elflorin Elflorin Intr-un proces penal pot da declaratii rudele reclamantului ????? (vezi toată discuția)
Retragere declaratie martor, consecinte Bogdann98 Bogdann98 Buna ziua, un prieten a fost lovit de un om acel prieten a scos certificat si a făcut plângere sa deschis dosar am fost sunat de politie sa ma prezint sa dau ... (vezi toată discuția)
Urgent marturie mincinoasa bia_bia bia_bia Buna ziua.O ruda de-a mea a facut o marturie mincinoasa in fata notarului.Era la notar cu niste treburi cand se intalneste cu o cunostinta care ii spune sa ... (vezi toată discuția)