avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligata la concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligata la concediu fara plata

buna ziua,
acum cateva zile am fost chemata de seful meu si mi s-a spus ca profitul firmei a scazut si ca toti angajatii trebuie sa-si ia concedii fara plata cate o saptamana si trebuie sa facem cerere pentru acest lucru.Normal ca nu am fost de acord.Adica ma obliga sa fac cerere pentru a-mi lua concediu fara plata.
Ma pot obliga din punct de vedere legal la acest lucru?
Este acest refuz din partea mea un argument pentru a ma da afara?
multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:04, 23 Februarie 2009
Angajatorul nu va poate obliga sa va luati concediu fara plata. Exista posibilitatea de a va concedia prin desfiintarea posturilor, invocand criza financiara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere ContSters48919 ContSters48919 impotriva unei decizii de concediere din motive ce nu tin de persoana anjajatului, concediere prin desfiintare post , ce argumente s-ar putea aduce in ... (vezi toată discuția)
Munca in timpul concediului fara plata cerut fortat de catre patron ! ionel63 ionel63 1) esti obligat sa semnezi o cerere de acordare de concediu fara plata pentru o perioada de doua saptamani . 2) ti se spune ca in perioada de concediu fara ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna fortat e legal? dan77 dan77 Administratorul firmei a emis o decizie prin care a restrans activitatea firmei obligand angajatii sa isi ia zile de concediu de odihna saptamanal motivand ... (vezi toată discuția)