Buna seara , situatia este urmatoarea : sunt in divort cu sotul meu , avem un copil minor impreuna. Stiu ca , conform noului cod civil , custodia o sa fie comuna si nu o sa am drept de iesire din tara cu minorul faca acordul tatalui . Cum stiu exact ca acest acord nu o sa mi-l dea niciodata intrebarea este : pot sa obtin in instanta acest drept ( cu un program pentru tata ) fara sa mai fie nevoie ca tatal sa-si dea acordul ? Multumesc .
Puteti cere Instantei substituirea acordului parental,si,daca Instanta decide ca va fi in interesul copilului sa calatoreasca,vor da o hotarare ce va substitui consimtamantul fostului sot.
Substituirea acordului parental ar trebui obtinut de fiecare data cand vreti sa iesiti cu copilul din tara.
Adica de fiecare data va fi necesar un proces.
Nu se poate da la modul general din cate stiu eu, dar se poate incerca un capat de cerere si in acest sens.
Multumesc pentru rasp. Nu am mentionat ca intentionez sa ma stabilesc cu copilul peste hotare . Deci nu este vb doar de vacante sau ceva de genul acesta . Pot face capat de cerere in procesul pt divort ?
Puteti incerca pentru ca nu aveti nimic de pierdut.
Doar de castigat ati avea...
Daca se va respinge acest capat de cerere va trebui sa deschideti proces special pentru vacante de fiecare data...daca tatal nu isi va da acordul scris...
Insa trebuie sa motivati foarte bine atat in fapt cat si in drept ca sa aveti sanse reale...pentru ca, desi pare simplu nu este deloc asa...
Civil
alessia cristiana
fiica mea are un copil dintr-o relatie,in urma unui proces de paternitate a fost recunoscut minorul si trecut pe numele tatalui,ii plateste pensie alimentara ... (vezi toată discuția)