avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit de nevoi personale cu ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit de nevoi personale cu ipoteca

Buna ziua! Am un credit de nevoi personale cu ipoteca obtinut in anul 2008.Am ajuns la un moment in care nu mai pot face fata ratelor si din acest motiv as vrea sa solicit bancii sa declare scadent creditul.Intrebarea mea este daca am aceasta posibilitate si daca este posibil, ce repercusiuni ar fi pana la vanzarea imobilului.Ratele ar curge in continuare?S-ar instituii poprire pe veniturile debitorului, codebitorului si garantilor?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2013
ddaannbz, utilizator
Cel mai recent răspuns: ddaannbz , utilizator 12:24, 2 Aprilie 2013
Se va vinde la licitaţie imobilul iar dacă preţul de vânzare nu acoperă cuantumul creditului restant fie se vor institui măsuri de executare silita asupra veniturilor dumneavoastră şi codebitorului, fie se vor executa veniturile garanţilor.
Poate ar fi bine sa cautati solutii, fie sa inchiriati pt a mai aduce un evnit pt a plati rata sau gasiti dvs un cumparator pt casa care sa preia si creditul ramas. Pierdeti ratele platite , dar macar nu mai ramaneti datori.
Nu exista varianta reesalonarii sau refinantarii pe o perioada mai mulga, sau cu o dobanda mai mica? In cazul in care nu, de acord cu gj-jane2. Vindeti dvs casa, la licitatie veti obtine mult mai putin.
Casa este pusa in vanzare la valoarea datoriei pe care o am la banca mult sub pretul zonei dar nu sunt cumparatori din pacate.Sa inteleg din spusele dumneavoastra ca, dupa declararea creditului scadent, pana la momentul vanzarii prin licitatie,inceteaza plata ratelor si in acelasi timp nu mai creste datoria?In acest sens sa inteleg ca poprirea se pune doar dupa vanzarea imobilului prin licitatie, in caz ca nu este acoperita datoria integral?

Multumesc!

Tin sa precizez ca varianta bancii pentru redresarea creditului a constituit de fapt o indatorare si mai mare(de la 220.000 ron am ajuns la 290.000 ron in conditiile in care nu am avut intarzieri mai mari de 90 de zile la plata ratelor).
Daca incetati cu plata ratelor, tot creditul va fi declarat sadent anticipat, vi se va pune poprire pe salariu si conturi pana sa va vanda imobilul ( pt ca mai incaseaza bani pana sa se vanda imobilul) , apoi dupa vanzarea imobilului, se continua executarea pana se recupereaza tot ce datorati sau pana nu mai e nimic de executat.
Suma datorata se tot mareste, i se adauga penalitati apoi se vor adauga si cheltuielile cu executarea.

Alte discuții în legătură

Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)
Codebitor contract credit iuliap01 iuliap01 Buna ziua, In 2008 am semnat ca si codebitor la un contract de credit ioptecar de la [editat] Imprumutatul ar fi trebuit sa fie viitorul meu sot ... (vezi toată discuția)
Executare silita/credit imobiliar F.M. F.M. Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu privire la urmatoarea situatie: In anul 2008 am contractat un credit imobiliar (de cumparare locuinta) de la o banca la ... (vezi toată discuția)