avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit de nevoi personale cu ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit de nevoi personale cu ipoteca

Buna ziua! Am un credit de nevoi personale cu ipoteca obtinut in anul 2008.Am ajuns la un moment in care nu mai pot face fata ratelor si din acest motiv as vrea sa solicit bancii sa declare scadent creditul.Intrebarea mea este daca am aceasta posibilitate si daca este posibil, ce repercusiuni ar fi pana la vanzarea imobilului.Ratele ar curge in continuare?S-ar instituii poprire pe veniturile debitorului, codebitorului si garantilor?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2013
ddaannbz, utilizator
Cel mai recent răspuns: ddaannbz , utilizator 12:24, 2 Aprilie 2013
Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

Se pare ca finalitatea va fi anihilarea totala fara drept de apel.
Daca nu mai platiti si vi se declara scadent anticipat creditul atunci banca va incepe executare silita atat a dvs cat si a tuturor celorlalti garanti/codebitori, sub toate formele. Daca sunt si alti garanti ipotecari le executa garantiile daca sunt codebitori atunci ii executa pe toate bunurile/veniturile pe care le gasesc. Adaugati la toate acestea toate costurile pe care le implica executarea silita-cehltuielile de executare, onroariu avocat, taxe de timbru, etc.

Nu as cere declararea scadenta a creditului.
de ce nu incercati sa valorificati imobilul, sa-l inchiriati? din moment ce sunteti dispus sa-l vindeti, banuiesc ca nu locuiti acolo, deci l-ati putea inchiria
prin vanzarea imobilului la o valoare mai mica decat datoria la banca nu veti face decat ii veti incurca si pe cei care v-au ajutat (codebitori), pentru ca banca va urmari patrimoniul tuturor partilor contractante: titular, codebitor.
chiar daca redresarea nu vi se pare avantajoasa la momentul de fata pe suma totala, in situatia data ar trebui sa alegeti orice varianta de diminuare a ratei lunare, pana la valoarea pe care o puteti achita, pentru a evita executarea dvs si a codebitorului
Din pacate quantumul chiriei este mult mai mic decat cel al ratei si chiar in aceste conditii nu sunt doritori.In acelasi timp eu sunt cel care i-am ajutat pe garanti(care locuiesc in imobil )facand acest credit pe numele meu si al sotiei care este codebitor.
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
ddaannbz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)
Codebitor contract credit iuliap01 iuliap01 Buna ziua, In 2008 am semnat ca si codebitor la un contract de credit ioptecar de la [editat] Imprumutatul ar fi trebuit sa fie viitorul meu sot ... (vezi toată discuția)
Executare silita/credit imobiliar F.M. F.M. Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu privire la urmatoarea situatie: In anul 2008 am contractat un credit imobiliar (de cumparare locuinta) de la o banca la ... (vezi toată discuția)