avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire casa inchiriata de la stat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire casa inchiriata de la stat?

Buna ziua. Ma confrunt cu o problema careia sper sa-i gasesc un raspuns de la cei avizati in domeniu.
Bunicul meu a locuit toata viata intr-o casa cu chirie de la stat. Chiria a fost platita ultima oara pe 6 luni, dar intre timp bunicul meu a incetat din viata. De asemenea am constatat ca, desi chiria a fost platita, contractul de inchiriere era expirat de 2 ani, fara ca vreuna din parti sa constate necesitatea prelungirii contractului.
Intrebarea mea este ce drepturi are mama (unica fiica a bunicului meu) asupra casei? Ar putea solicita reinoirea contractului (pe numele ei) pentru a putea locui in casa respectiva? Eventual, exista posibilitatea cumpararii ei de la stat? Daca nu, ce se intampla cu banii platiti in avans pe chirie?
Multumesc.
Poate solicita incheirea unui nou contract pe numele ei.

Faptul ca a incetat contractul de inchiriere, dar chiria s-a platit in continuare, se interpreteaza ca o tacita locatiune.

Chiria nu este platita in avans!

Daca exista posibilitatea cumpararii locuintei de la stat, va poate informa numai cine o detine in proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire contract inchiriere prin relocatiune tacita mariadan7 mariadan7 Bunicul a fost proprietarul unui spatiu comercial pe care l-a inchiriat pe trei ani, incepand cu 1954. A semnat un contract de inchiriere cu o Cooperativa de ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi andreiamarian andreiamarian Buna seara. In urma cu 2 ani bunicului i-a fost retrocedata o casa nationalizata. A trebuit sa incheie contract de inchiriere cu chiriasii de acolo pe 5 ani. ... (vezi toată discuția)
Probleme inchiriere locuinta andyn andyn Buna ziua, am inchiriat o locuinta pentru o perioada de 1 an, achitand in avans chiria proprietarului printr-un contract de inchiriere facut printr-o agentie ... (vezi toată discuția)