avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca cu timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca cu timp partial

buna, am o nelamurire cu privire la contractele de munca: sunt amgajata cu norma intreaga de 8ore/zi la o firma si as mai vrea sa ma angajez si intr-un alt loc cu 2 ore pe saptamana, sambata mai exact. cel de al doilea contract cum ar trebui sa arate? unde s-ar incadra? timp partial? conventie cu angajatorul? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 1 Aprilie 2013
Buna seara,

Va puteti angaja in baza contractului individual de munca cu timp partial. La durata timpului de lucru va fi specificat nr de ore/zi si nr ore/saptamana precum si intervalul orar in care veti presta activitate.
Nu uitati sa amintiti celui de-al doilea angajator faptul ca norma de baza este la o alta societate, evitand astfel un calcul salarial eronat.
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2013
H.R. SUPORT , Consultant resurse umane
1. Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Asadar, Codul Muncii nu prevede o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial.

2. In c.i.m. se va insera astfel:
H. Durata muncii
2. O fractiune de norma de 2 ore/saptamana.
a) Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza: .sambata, 2 ore/zi , de la ora ..... la ora ...................

3. Conventia civila nu va confera calitatea de salariat . Aceasta fiind supusa dispozitiilor Codului civil si nu prevederilor Codului Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca Ioan-Dorin Ioan-Dorin Se poate incheia un CIM cu timp partial pentru o fractiune de norma, dar cu max 8 ore/saptamana, deoarece subiectul mai este salariat al unei alte societati ... (vezi toată discuția)
Contract de munca dublu robertm24 robertm24 Buna ziua, in prezent lucrez la o companie part time, programul de munca este impartit astfel: O fractiune de norma de 24/h pe saptamana repartizate astfel: ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare mirceasv mirceasv Buna ziua Lucrez cu norma intreaga (40 ore) la universitate. Cate ore pot desfasura la plata cu ora in contracte de cercetare? Pot renunta la zilele de ... (vezi toată discuția)