avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... compania de asigurari nu plateste daunele
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

compania de asigurari nu plateste daunele

buna ziua am si eu o problema iesita din comun dupa parerea mea, in luna dec am avut un accident auto circuland pe un drum cu prioritate un destept din sens opus a virat stanga mi-a taiat calea si l-am lovit, el neavand mare lucru eu iesind mai sifonat, toate bune am facut amiabila un insepector daune a constat daunele urmand sa se faca dosarul pt emiterea aprobarii de reparatii, la 2 saptamani dupa accident sunt chemat la sediul firmei de asigurari a vinovatului si eu si care ma lovit si sunt pus de catre un inspector de la bucuresti sa dau alte declaratii dupa dictarea lui,eu refuzand cele cerute mi sa spus ca-mi va repara masina el personal cu levierul dupa cele intamplate am facut o adresa catre directorul firmei de asigurari mentionand cele patite dar nici pana acum nu am primit nici despagubiri ,nici autorizatie reparatii pt service, mai mult cel vinovat era indrumat sa declare ca masina mea era lovita in momentul accidentului, omul din ce mi-a spus a refuzat. cum sa fac sa rezolv situatia ? exista o comisie ceva pentru a reclama asiguratorul care se sustrage platii daunelor?
Cel mai recent răspuns: Insurance Recovery System , Avocat 22:15, 2 Aprilie 2013
Puteti face o sesizare la CSA, sesizare care nu va rezolva nimic. Incercati sa obtineti o audienta face-to-face cu directorul asiguratorului si poate ajungeti la un consens. Ultima varianta ar fi sa apelati la un avocat cu experienta in problemele cu asiguratorii.
Problema dv. nu este de loc iesita din comun.
Autorizatie de reparatie erau obligati sa o dea. Fara nici un fel de dubiu.
Cu CSA-ul nu cred ca rezolvati mare lucru.
Cel mai bine cred ca ar trebui sa deschideti o actiune in instanta, dar nu mai inainte de cele 90 de zile in care asiguratorul are dreptul sa faca propriile investigatii.
Asiguratorul e obligat sa anunte in scris asiguratul de acest lucru. In practica, mai rar. Ordinul 14/2011, Art 36 alin.4 "Asigurătorul RCA are obligaia să comunice în scris asiguratului si
păgubitului intenia de a desfăsura investigaii privind producerea accidentului, în
termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data avizării daunei."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier laurentiu123 laurentiu123 Buna ziua, in urma cu o luna am avut ghinionul sa am un accident rutier: intr-un sens giratoriu nu mi s-a acordat prioritate. La insistentele partii vinovate ... (vezi toată discuția)
Dosar dauna - incadrare juridica AdelinnaP AdelinnaP Buna ziua, Ca sa nu lungesc povestea si detaliile expun urmatorul caz: Prietenul meu a fost implicat intr-un accident in septembrie anul trecut. O ... (vezi toată discuția)
Dosar daune MARYUSS2007 MARYUSS2007 Buna ziua! In urma cu trei luni am fost implicat intr-un accident auto. Dupa producerea accidetului persoana vinovata mi-a dat asigurarea am deschis dosar la ... (vezi toată discuția)