avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creanta de catre banca dupa cesionarea ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creanta de catre banca dupa cesionarea creantei

Se poate ca banca dupa ce a externalizat creditul, sa poata recupera creanta si sa ceara in instanta incuviintare pt executare silita a debitorului? Dupa cate stiu eu, dupa ce banca a vandut contractul de credit chiar si propriilor firme de recuperare care apartin tot bancii, nu pot sa recupereze contractele de credit vandute si sa execute silit debitorul in continuare.
Cel mai recent răspuns: elenisa , utilizator 18:43, 17 Aprilie 2013
Doamna, sunteti sigura ca s-a cesionat creanta? Ati fost notificata in acest sens?
Bancile folosesc firmele de consiliere in recuperareA creantelor ( pentru ca asa se numesc si doar asta fac) doar pentru a notifica telefonic sau in scris clientii rau platnici si a-i ameninta cu executarea silita. Asta nu inseamna ca isi vand creanta.
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
ContSters214341, utilizator
Intr-un proces de contestatie la executare, intr-unul din documentele bancii, depus la dosar in instanta, s-a precizat urmatorul lucru: banca nu se mai considera parte procesuala activa, sa ne judecam cu actualul creditor. In urma unei asemenea afirmatii am dedus ca banca a vandut creanta, iar noi depindem de alt creditor. Dumneavoastra ce intelegeti? Multumesc pentru raspuns!
O astfel de afirmatie ar fi trebuit dovedita, cu un contract de cesiune . Exista asa ceva depus la dosar?
Este vorba de calitate procesuala pasiva, nu activa. Banuiesc ca nu ei au introdus contestatia la executare ci dvs.

Inteleg ca ati castigat in acea contestatie si cer din nou incuviintarea executarii silite?
Nu am castigat procesul, am pierdut pe exceptia tardivitatii, am pierdut locuinta, iar acum banca a obtinut o noua incuviintare pt o alta forma de executare silita si mi s-a parut cel putin dubios, avand in vedere cele relatate inainte. O sa merg sa studiez dosarul trecut, deja solutionat si probabil voi veni cu noi detalii.
Daca banca nu are dovada trimiterii somatiei de plata catre debitor, atunci din punct de vedere legal, banca ar trebui sa faca dovada publicatiei in monitorul oficial sau intr-un ziar de mare circulatie. Daca nu exista nici dovada publicatiei, nici dovada trimiterii somatiei, poate fi luata in considerare o simpla afirmatie precum ca somatia de plata a fost afisata? Si unde ar fi trebuit sa o afiseze?

Alte discuții în legătură

Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a creditorului actual GEO GEO GEO GEO GEO GEO Buna ziua, In noiembrie 2017,firma de recuperari creante Secapital SaRL a solicitat la BEJ o executare silita,s-a incuviintat la Judecatorie executarea pe ... (vezi toată discuția)
Cesionare contract bancar dupa inceperea executarii silite KmMihai KmMihai Buna ziua . Va rog mult ajutati-ma , efectiv nu stiu ce sa fac . In anul 2006 am facut un credit bancar ptr nevoi personale am platit ratele cativa ani pana am ... (vezi toată discuția)
Prescriptia creditului ContSters277537 ContSters277537 Buna ziua, Am discutat ieri cu cineva o situatie si e nevoie de niste minti luminate pentru a deslusi misterul. Persoana are un credit la banca X luat in ... (vezi toată discuția)