avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cetatean Italian doreste sa deschida firma in Romania ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cetatean Italian doreste sa deschida firma in Romania - impozitare ?!

Buna ziua

Daca un cetatean Italian doreste sa isi deschida o firma (exclusiv drepturi de autor) in Romania, poate? Daca da, cum va fii impozitat? Exista dubla impozitare , si in Romania si in Italia?

Poate sa isi faca Intreprindere Individuala si sa vanda drepturi de autor? Trebuie sa fie cetatea roman sa faca asa ceva?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:05, 10 Aprilie 2013
Cu privire la prima întrebare: un cetăţean italian poate constitui în România o societate comercială care va fi supusă prevederilor fiscale ale legislaţiei române. Nu va exista o dublă impozitare deoarece între Italia şi România există o convenţie de evitare a dublei impuneri.
Buna ziua si multumesc pentru raspuns!

Dar isi poate face o Intreprindere Individuala bazata pe drepturi de autor? Va putea sa transfere mai apoi banii din romania (impozitati deja) in contul personal din Italia fara probleme ?
Totuşi, ce activitate se doreşte a se desfăşura în România?
Domnul din italia doreste sa creeze carti si sa le vanda in afara Romaniei, se incadreaza la drepturi de autor , sau la altceva?
Să creeze cărţi ... :-/ Adică?
Doreşte să tipărească cărţi, să editeze şi să le vândă sau să vină să scrie efectiv în România unde este linişte, nu este derajat, găseşte subiecte iar inspiraţia îi vine mai repede decât în alte locuri?
Fiţi vă rog mai explicit pentru a vă putea oferi un răspuns concret!

Alte discuții în legătură

Evitarea dublei impuneri i_simina i_simina Cum se impoziteaza redeventele obtinute din Romania de catre un rezident al Italiei? Daca se impoziteaza in romania, prin retinere la sursa, care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament iselin iselin buna seara, am dubla cetatenie romana si italiana, resedinta este in italia si sunt proprietara unui apartament in romania, impreuna cu sora mea. in cazul ... (vezi toată discuția)
Acte rezidenta Miruna_Irina Miruna_Irina Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie pentru o prietena. Are cetatenie dubla romana si italiana si e stabilita in Italia. Isi deschide un ... (vezi toată discuția)