avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... inchiriere apartament
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

inchiriere apartament

buna seara,

am dubla cetatenie romana si italiana, resedinta este in italia si sunt proprietara unui apartament in romania, impreuna cu sora mea. in cazul in care vrem sa-l inchiriem si platim impozitul in romania trebuie sa platesc si impozit in italia?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 06:51, 15 Mai 2012
Teoretic nu, pentru ca exista tradat de evitare a dublei impuneri intre cele doua tari. Totusi, guvernul italian spunea anul trecut ca spunea ca intentioneaza sa implementeze o noua lege prin care sa fie impozitate in Italia venitorile italienilor din strainatate. Legea vorbea de impozitarea diferentei neimpozitate de alt stat.

Spre exemplu daca in Italia ar fi un impozit de 20% si in România de doar 16%, atunci statul Italian ar impozita 4%. Nu stiu daca legea a fost aprobata dar ar fi bine sa va interesati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evitarea dublei impuneri i_simina i_simina Cum se impoziteaza redeventele obtinute din Romania de catre un rezident al Italiei? Daca se impoziteaza in romania, prin retinere la sursa, care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Cetatean italian doreste sa deschida firma in romania - impozitare ?! supaplex supaplex Buna ziua Daca un cetatean Italian doreste sa isi deschida o firma (exclusiv drepturi de autor) in Romania, poate? Daca da, cum va fii impozitat? Exista ... (vezi toată discuția)
Certificat de rezidenta fiscala ContSters56278 ContSters56278 In cazul unei PFA italiene care desfasoara activitati in Ro persoana prezinta in loc de certificat de rezidenta fiscala,o cerere catre Agentia ... (vezi toată discuția)