avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura de continuare a unui proces trimis de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura de continuare a unui proces trimis de Tribunal la Curtea de Apel si retrimis la Tribunal

1) la Tribunal s-a admis necompetenta materiala si s-a transmis dosarul la Curtea de apel.
2) Curtea de Apel scoate de pe rol dosarul si il trimite la Tribunal
3) Dosarul nu ajuns la Tribunal dupa 2 saptamani !
Care este procedura de continuare, deoarece mai trebuie sa se anexeze la dosarul initial o Cerere de completare si modificare.
Cel mai recent răspuns: border2013 , utilizator 09:14, 8 Aprilie 2013
Poate că întradevăr competenţa materială şi teritorială este a tribunalului şi în mod greşit tribunalul a considerat şi a transmis dosarul Curţi de Apel, dar pentru un raspuns competent din partea noastra ar trebui să ne daţi mai multe infomaţi cu privire la obiectul dedus judecăţi.
Se pare ca avem un conflict negativ de competenta.
Cand două instante isi declină reciproc competenta, instanta inaintea careia s-a ivit conflictul suspendă procedura si inaintează dosarul instantei competente sa solutioneze conflictul de competenta. Instanta in drept sa hotarasca asupra conflictului (prin regulator de competenta) este instanta imediat superioara si comuna instantelor aflate in conflict (in speta ICCJ).
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
romascanu, moderator
Există conflict de competenţă când două sau mai multe instanţe se declară deopotrivă competente să judece/ necompetente de a judeca aceeaşi pricină - art. 20 Cod de procedură civilă
Instanţa înaintea căreia sa ivit conflictul de competenţă suspendă din oficiu judecarea cauzei respectiv orice procedură şi înaintează dosarul instanţei în drept să hotărească asupra conflictului, care va hotărâ asupra conflictului în camera de consiliu, fără citarea părţilor.art. 22 Cod de procedură civilă
Hotărărea acestei instanţe se poate ataca cu recurs, în termen de 5 zile de la comunicare. Dacă asupra acestui gen de conflict se pronunţă Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie, hotărârea este irevocabilă.
border2013 a scris:
2) Curtea de Apel scoate de pe rol dosarul si il trimite la Tribunal

În această perioadă au fost scoase de pe rol şi înaintate spre competentă soluţionare curţilor de apel şi tribunalelor numai anumite cauze în materia contenciosului administrativ, potrivit art. XXIII din Legea nr. 2/2013 privind unele măsuri pentru degrevarea instanţelor judecătoreşti, precum şi pentru pregătirea punerii în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă.

Am văzut că în februarie anul acesta aţi deschis o discuţie având ca subiect acţionarea în judecată a unei instituţii publice. Utilizaţi butonul albastru Răspunde aflat în dreapta, jos, şi spuneţi-ne care este obiectul acţiunii. Sau, măcar menţionaţi la ce secţie a instanţei este înregistrată cauza şi la ce dată a scos Curtea de Apel dosarul de pe rolul ei şi l-a trimis tribunalului.
Mda,
data postarii (3 aprilie 2013) minus 2 săptămâni

border2013 a scris:

3) Dosarul nu ajuns la Tribunal dupa 2 saptamani !


= martie 2013. (acesta ar fi momentul scoaterii de pe rol de catre Curte).

ªi se pare ca sunteti laureatul unui concurs de imprejurări nefavorabile create din ce in ce mai des de politicienii noştri care se simt îndreptatiţi, aproape datori, sa mai inventeze cate o traznaie in drept.

Legea 2 /2013 art XXIII (intrare in vigoare 15.02.2013)
"Procesele în primă instanţă, precum şi căile de atac în materia contenciosului administrativ şi fiscal, în curs de judecată la data schimbării, potrivit dispoziţiilor prezentei legi, a competenţei instanţelor legal învestite se judecă de instanţele devenite competente potrivit prezentei legi.
...dosarele se trimit, pe cale administrativă, la instanţele devenite competente să le judece".


In :pleasantry: traducere. (sau ce cred eu că s-a întâmplat, căci glob de cristal prin care să citesc filele/datele din dosarul dvs., :) n-am)

Tribunalul NU era competent şi a declinat către Curte cauza dvs. de contencios adm. (introdusă inainte de 15.02.2013). Dar, până să ajungă dosarul la Curte, Tribunalul a devenit competent, căci la 15.02.2013 s-a "modificat schimbarea" competenţei odată cu intrarea în vigoare a Noii Catastrofe de Procedura Civilă.

DACÃ a fost aşa (căci, repet, eu merg aici pe ghicite) atunci nu este un conflict negativ de competenţă, ci veţi fi citat la Tribunal (fără via ICCJ).

Intrebati la arhiva Curtii de Apel când a plecat dosarul de la ei şi incotro (şi abia după aceea cătaţi să vedeţi când a ajuns şi ...dacă vorbim cumva despre Bucureşti, asteptaţi-vă la o citaţie pentru la vară ...dar din anul viitor :( ).

Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2013
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Ce inseamna ? - ce a dispus instanța de judecată oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Ieri managerul institutiei in care lucreaza sora mea a avut un proces. La Termenul de judecata din ziua de ieri s-a discutat ... (vezi toată discuția)
Exceptia necompetentei materiale ContSters42601 ContSters42601 Am avut o plingere in contencios adsministrativ depusa la Tribunalul bucuresti .La primul termen instanta a dat urmatoarea solutie:,,Admite excepţia ... (vezi toată discuția)
Declinare competenta puideurs puideurs Buna seara, Am si eu 2 intrebari: 1. Daca am omis sa depun la cererea de chemare în judecată în contenciosul ad-tiv plîngerea prealabilă, fără a ... (vezi toată discuția)